Miercuri 18 Mai

FOTO - Doi soți au rămas pe străzi în urma incendiului de ieri din Mănăștur. Nepoata acestora cere ajutor comunității: „Nu mai au nimic”


Incendiul puternic izbucnit joi, 12 mai, într-un bloc din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, a distrus complet un apartament în care locuiau doi soți. Toate bunurile acestora au fost complet distruse, iar cei doi au rămas pe străzi. 

Nepoata celor doi clujeni care au fost afectați de incendiul de joi seara din cartierul Mănăștur a cerut ajutorul comunității printr-o postare pe rețelele de socializare. Cei doi au nevoie urgentă de ajutor și se bazează pe bunătatea celor din comunitate pentru a-și găsi un loc unde să stea.

Cei doi clujeni locuiau într-un apartament închiriat care a fost mistuit de flăcări ieri seară, după ce un incendiu violent a izbucnit în bucătaria locuinței. Deși ambii soți sunt angajați, economiile acestora sunt  mult prea mici pentru a-și permite o nouă locuință, mai ales că în urmă cu doar câteva zile, cei doi și-au golit conturile pentru a plăti chiria și cheltuielile. 

incendiu cluj 1.jpg

Vezi și: Incendiu pe strada Bucegi. Intervenția a fost la etajul 7 - VIDEO

Ieri s-a produs un incendiu în cartierul Mănăștur pe strada Bucegi în casa unei mătuși (unde stătea cu chirie, ea cu soțul ei). Incendiul a ars tot, de la acte, haine lucruri, absolut tot. Dacă sunt persoane care vor să ajute, orice ajutor e bine primit. Au rămas pe drumuri, fără haine, acte, bani”, a scris nepoata celor doi clujeni afectați de incendiu pe grupul de Facebook Clujul Civic.

Ei muncesc însă de abia își plătiseră chiria și întreținerea luna asta în urmă cu câteva zile. Atașez poze cu casa și voi da actele și datele de contact în privat. Mulțumim mult anticipat”, a mai completat aceasta. 

Nepoata celor doi a publicat inclusiv imagini cu rămășițele găsite în apartamentul mistuit de flăcări. 

Trei autospeciale pentru stins incendii și o autoscară au intervenit joi pentru stingerea flăcărilor care au cuprins în totalitate locuința. Până la sosirea pompierilor, peste 50 de locatari s-au autoevacuat. În urma incendiului, o femeie în vârstă de cca 50 de ani a primit asistență de la un echipaj SMURD.


Comentarii Facebook