Miercuri 24 Aprilie

FOTO. „Clujul de 5 stele”, oamenii s-au trezit cu apă albastră la robinet: „Oare este potabilă?”


O imagine bizară cu apă albastră de la robinet a ajuns pe reţelele de socializare. Se pare că în Baciu, un locuitor a avut parte de apă „specială” la robinete în Vinerea Mare. Lucrul a fost confirmat și de alte persoane, care spun că au aceeași problemă. Clujenii se întreabă dacă această apă este potabilă.

Oare apa albastră de la robinet este potabilă? Dimineața era albastru închis acum s-a mai deschis puțin”, a transmis un bărbat pe o rețea de socializare.

Oamenii au făcut haz de necaz: „Pe dimineață se face vin”; „La noi e bej, e în ton cu sărbătorile”; „E bună de vopsit ouă, dacă tot e în sezon”.

Deși unii nu au crezut ce văd, postarea a fost publicată ulterior și de alți locuitori ai comunei Baciu, care zic că s-au confruntat cu aceeași problemă.

Are cineva idee despre ce este vorba? Am pățit și eu același lucru”, a transmis un clujean pentru „Clujul Civic”.

cească.jpeg

Asemenea situații au avut loc în alte orașe ale României, experții explică fenomenul prin faptul că apa poate să capete această nuanţă albastră din cauza antigelului turnat în sistemele de aprovizionare cu apă. Singura soluție este ca aceasta să fie dusă la analize. 

O altă explicație pentru această anomalie ar fi ca unul dintre vecinii persoanelor afectate să aibă un aşa-numit bypass, adică o trecere de la apa caldă la apa rece prin mașina de spălat şi astfel să-i fi fost afectată şi conducta de apă a vecinilor. Un caz similar a avut loc în Constanța la începutul anului 2022, când o femeie s-a trezit că îi curge apă albastră la robinet

Comentarii Facebook