Sambata 28 Ianuarie

FOTO - Atenție la șosea: Drumurile județene din Cluj au fost deszăpezite, dar sunt încă afectate de polei


Drumurile din mai multe zone ale județului Cluj au fost dezăpezite, după ce iarna a început să își facă simțită prezența, dar, circulația rutieră ar putea să fie în continuare îngreunată de poleiul și stratul fin de gheață format pe șosele. 

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise, totuși, pentru prima dată în această iarnă s-a intervenit pe drumurile județene din zona Dej pentru curățarea lor de zăpadă. Însă, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în timpul nopții există posibilitatea ca circulația să fie afectată de fenomenul de polei, potrivit Consiliului Județean Cluj. 

cj zapada.jpg

Drumurile din județul Cluj unde s-a intervenit cu material antiderapant

  • Huedin:

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 5 decembrie, autoritățile au acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a trei utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje.

  • Gilău:

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri judeţene, cu patru utilaje.

  • Turda:

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri judeţene, cu două utilaje.

  • Dej:

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri judeţene, cu șapte utilaje. În cursul nopții și al acestei dimineți nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă.

  • Gherla: 

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acționează cu utilaje și materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz d enecesitate”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Cluj. 

Comentarii Facebook