Fostul profesor Bone Ferenc, criminalul tinerei dispărute din Cluj, condamnat la peste 20 de ani de închisoare pentru că a ucis-o pe Beata Molnar


Bone Ferenc, fostul profesor universitar clujean care și-a omorât iubita și a transportat-o în portbagaj până în Bihor, la Aleșd, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. 

Tribunalul Cluj a pronunțat sentința în cazul crimei care șoca Clujul, în special comunitatea maghiară, în primăvara anului trecut, când tânăra Beata Molnar din Cluj-Nappca era găsită moartă pe un câmp din Bihor, scrie clujust.ro.

Potrivit anchetatorilor, aceasta a fost ucisă prin strângere de gât de către iubitul ei, Bone Ferenc, fost cadru universitar la Sapientia. Inculpatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. S-au mai adăugat 1 an și 3 luni de la o pedeapsă anterioară, care era suspendată.

Soluția pe scurt: ”In baza art. 396 alin.1 si 2 Cod procedura penala condamna inculpatul Bone Ferenc, aflat in prezent in Penitenciarul Gherla, la pedeapsa de 20 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor prev si ped de art. 188 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.1 si art. 43 alin.1 Cod penal.

In baza art. 188 alin.1 rap la art. 67 rap la art. 66 alin. 1 lit. a si b alin.3 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii, dupa gra?ierea totala sau a restului de pedeapsa, dupa implinirea termenului de prescip?te a executarii pedepsei sau dupa expirarea termenului de supraveghere a liberarii condi?ionate, conform art. 68 alin.1 lit.c Cod penal.

In baza art. 65 alin. 1 rap la art. 66 alin. 1 lit. a si b, alin.3 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale, conform art. 65 alin.3 Cod penal.

In temeiul art. 41 alin.1 si art. 43 alin.1 Cod penal constata ca inculpatul a comis infractiunea de omor prev si ped de art. 188 alin.1 Cod penal in stare de recidiva postcondamnatorie fata de condamnarea la pedeapsa de 1 an si 3 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere aplicata prin sentinta penala nr. 292/03.03.2021 a Judecatoriei Cluj-Napoca, definitive prin neapelare la data de 27.04.2021( dosar nr. 14988/211/2020).

In temeiul art. 96 alin.4 Cod penal revoca suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 1 an si 3 luni inchisoare aplicata prin sentinta penala nr. 292/03.03.2021 a Judecatoriei Cluj-Napoca, definitiva prin neapelare la data de 27.04.2021si dispune executarea acestei pedepse alaturi de pedeapsa de 20 de ani inchisoare aplicata prin prezenta, rezultand pedeapsa finala de 21 ani si 3 luni inchisoare pe care inculpatul o va executa in stare de detentie conform art. 60 Cod penal.

Comentarii Facebook