Fond de pensii din Marea Britanie, tras pe sfoară de un clujean cu blocuri la Jucu fără canalizare şi gaze


Un fond de pensii din Marea Britanie a pierdut sute de mii de euro, după ce a investit banii bătrânilor într-un proiect imobiliar la Jucu. Atracţia a fost fabrica Nokia, dar profitul s-a lăsat aşteptat

Charles Bell a fost consultant în proiectul imobiliar de la Jucu, pieryând şi el 130.000 de euro în acest proiect. Cel care a obţinut finanţare din partea fondului de invesiţii Property Secrets, din care fac parte mai multe fonduri de pensii, este clujeanul Radu Valentin Andreşan.

Englezii au investit în perioada 2007-2008 în construirea a trei blocuri la Jucu. Unul este locuit, dar nu este racordat la gaze naturale şi canalizare, al doilea este finisat în exterior, iar în al treilea au cumpărat apartamente 22 de pensionari britanici, care ar fi vrut să le închirieze sau revândă, dar criza le-a dat planurile peste cap. Acum locuinţele nu mai au nici uşi şi nici geamuri, fiind vandalizate.

"A venit şi ne-a spus că, la Jucu, compania Nokia va construi o fabrică şi ar fi foarte bine să ridice nişte blocuri de locuinţe pe care să le închirieze la muncitori. Cei de la fondul de pensii au optat între o investiţie din România şi alta din Polonia, dar au ales România. Termenul de finalizare era 2008", a explicat Charles Bell (foto), care a spus că Andreşan a mers până în Anglia pentru a-şi vinde "marfa".

 



Clujeanul este acuzat şi că a vândut apartamentele de mai multe ori. "Într-o zi am găsit zece notificări postate la blocul din Jucu unde locuiesc. Notificările erau de la un executor care va vinde la licitaţie zece apartamente pentru a plăti banii victimelor făcute de Radu Andreşan şi soţia lui în România. Acea notificare se referea la restituirea de către familia Andreşan a sumei de 134.660 euro", a spus Charles Bell.

Bell susţine că banii făcuţi de Radu Valentin Andreşan (foto) ar fi fost investiţi într-un alt proiect imobiliar din Cluj-Napoca, cunoscut cu numele de "Fontana Residence".  

 

 

Englezii au investit mult la Jucu, iar acum speră ca Judecătoria Gherla să le facă dreptate. Laura Alexandra More, cetăţean britanic, a achitat 208.013 euro, pentru 4 apartamente care nu au mai fost finalizate. Alţi britanici au câştigat procesele cu Andreşan şi trebuie despăgubiţi cu sume mari, după ce contractele nu au fost onorate: Ian Dennis - 51.972 euro, Sanjev Bhala - 51.972 euro, Simon Paul - 49.761 euro, Francisco Jose Fajardo - 55.970 euro sau Lorenzo Cotino - 51.972 euro.

Deşi au sentinţele în buzunar, britanicii nu prea au cum să îşi recupereze banii, deoarece apartamentele de la Jucu nu au valoare, preţul vehiculat pentru o locuinţă este de cel mult 10.000 de euro.

Clujeanul Radu Valentin Andreşan a refuzat să facă vreun comentariu.

Comentarii Facebook