Focar de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj: 11 pacienți depistați pozitiv în această sătpămână


Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, doar în ultima săptămână fiind depistați 11 pacienți pozitiv.

Astfel, conform reprezentanților Institutului, în aceasta saptamana, au fost depistați cu coronavirus 11 pacienți, din care 2 pacienți simptomatici cu afectiuni oncologice, cancer pulmonar avand simptome asemănătoare Covid - in IOCN, contaminați posibil, din surse externe, pe Secția de Radioterapie III.

Toți acești pacienți, sunt cazuri grave, ce au necesitat internare in vederea efectuarii proceduri de radioterapie tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dată fiind situația critică în care se aflau.

De asemenea, 5 persoane (personal medical și auxiliar) pe Secția de Radioterapie III, toți asimptomatici, contaminați posibil din surse externe (familie) sunt  izolați la domiciliu.

La aceasta data, din totalul de 1.063 angajați ai IOCN, următorul personal medical și auxiliar, contaminat din sursa externa, preponderent de pe secția Radioterapie III, se afla în izolare acasă: 8 medici, 9 asistente, 2 îngrijitoare, 1 infirmiera, 6 personal auxiliar.

Comentarii Facebook