Florești: În comuna „smart”, floreștenii se plâng că nu există măcar un aparat de bilete pentru autobuz: „Cele mai multe lucruri de bază lipsesc”


În comuna Florești nu există prea multe posibilități prin care oamenii să-și poată procura bilete de autobuz. Singura variantă pe care oamenii o au se află la Primărie, unde există o casă de bilete, care este mai mult închisă decât deschisă. Spre exemplu, în perioadele de sărbătoare, cum sunt zilele libere dintre 29 noiembrie - 1 decembrie, foarte mulți floreșteni nu au cum să își cumpere bilete, casa de la Primărie fiind închisă.

De ce nu sunt automate de bilete în Florești? Și în mai multe locuri să se vândă bilete, nu numai la primărie. De 5 zile este închis la bilete, de nu poți face nici abonament”, se plânge o femeie, pe un grup de Facebook.

Alți floreșteni au reacționat imediat, semnalând faptul că este o nemulțumire destul de răspândită în comună.

Întrebarea aceasta am pus-o eu de mult la Primărie. Dezinteresați.

Unii oameni nu se plâng, susținând că aceasta nu mai e o problemă, de când a apărut varianta plății cu cardul direct din autobuz.

Puteți plăti cu cardul în autobuz”, spune o altă femeie, însă oamenii susțin că nici plata cu cardul nu e sigură, deoarece aparatele nu funcționează uneori și îi amintesc acesteia că încă există oameni „amărâți” care primesc banii cash și care nu au card bancar. „Și cine nu are bani la bancă? Trebuie să te gândești la toată lumea și nu toată lumea are smartphone.

Ideea este că se vorbește să fim zonă „smart” și cele mai de bază lipsesc.

Pe lângă acest lucru, nici plata prin SMS nu este o opțiune pentru oamenii ce locuiesc în zona metropolitană, dacă te urci în autobuz și aparatul pentru plata cu cardul nu merge, te gândești să dai SMS la 7479 (în cazul în care ai abonament la telefon), exact ca în Cluj-Napoca, însă nu vei primi un bilet, vei primi o eroare.

În plus, cele mai multe stații de autobuz de pe raza comunei Florești nu sunt amenajate ca atare, astfel că dacă nu ești „de-al locului” e cam greu să știi unde trebuie să aștepți autobuzul.

Comentarii Facebook