Flash Mob în centrul Clujului de susținere cu familia fetiței Pia Furdui, care e luată cu forța de Protecția Copilului din Germania - VIDEO


Pia Furdui, fetița unei familii de români care locuiește în Germania, a fost luată de stat, măsura fiind considerată abuzivă.

”Copilul este reținut abuziv de autoritățile germane. Mai mulți oameni s-au adunat pentru a-și exprimă susținerea pentru familia Furdui”, a semnalat Alexandru Curea, un clujean care a făcut LIVE de la protest. 

Cei 5 - 10 clujeni care s-au adunat în fața Prefecturii Cluj și jandarmii i-au legitimat.

Suntem legitimați pentru un protest spontan  are este perfect legal, Probabil vom primi amendă. Nu e nimic vom merge în instanță. Nu ne este frică. Tot timpul vom ieși pentru dreptate în stradă”, a spus o clujeancă.

Între protestatari a fost și deputatul AUR, Alin Coleșa, care a spus că nu a mai apucat să ia autorizație. ”Am aflat vineri și de la Primărie mi s-a spus că trebuia să anunțăm din timp. Am zis să facem un flash mob”, a spus Coleșa.

Toți cei 7 copii ai unei familii de români din Germania au fost luați de Protecția Copilului după ce fiul cel mare le-a spus profesorilor de la școală că sora lui mai mică este supusă violențelor fizice de către părinți.

Petru și Camelia Furdui au primit vizita unor reprezentanți ai Protecției Copilului din Germania pe 26 aprilie 2021, care i-au ridicat pe cei patru copii care erau acasă în acel moment. Tot atunci, părinții au fost anunțați că ceilalți 3 copii vor fi preluați direct de la școală.

Camelia şi Petre Furdui sunt doi români care s-au cunoscut in Spania și s-au stabilit în Germania după căsătorie. Cuplul are șapte copii, cel mai mic fiind în vârstă de un an, iar cel mai mare având vârsta de 15 ani, scria antena3 în 17 mai 2021.

Se pare că numai Pia Furdui a mai rămas în custodia autorităților germane. 

Comentarii Facebook