Fiica lui Marga, acuzată DUR de clientul păgubit : "A greşit şi trebuie să răspundă!” VIDEO


Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru stiridecluj.ro, bărbatul păgubit cu 25.000 de euro, plătiţi pentru un apartament, spune că responsabilă este Amalia Marga, notarul care a parafat contractul de vânzare-cumpărare.


Cazul a fost prezentat de Ştiri de Cluj AICI.

Vasile Baciu a mers la începutul acestui an împreună cu un agent imobiliar şi cu vânzătorul unui apartament, care şi-a dat nume fals, la cabinetul notarului public Amalia Marga, fiica fostului ministru de externe Andrei Marga. Vânzătorul s-a dat drept Ovidiu Aifincăi, când în realitate îl cheamă Dan Iliescu şi nu este proprietarul apartamentului vândut. După ce a încasat cei 25.000 de euro, Iliescu s-a făcut nevăzut. Vasile Baciu o acuză pe Amalia Marga că nu a verificat corespunzător cartea de indentitate a vânzătorului.

 

 

 

Atenţie la ESCROCUL cu 7 identităţi să nu vă lase fără case aşa cum a înşelat-o pe fiica lui Marga! Vezi DOVEZILE!

 

Până ne-a facut contractul, am platit taxa de întabulare, taxa notarială. Totul era ok din punctul meu de vedere. A plătit şi acel individ taxa. Apoi am luat banii din poşeta soţiei şi am dat banii. Normal, după ce îti face cineva un contract si plăteşti taxa de întabulare şi taxele notariale, ştii că cumperi acel apartament. Doar de aceea am mers la notar public, altfel îi dădeam eu banii în apartament şi gata. Între timp soţia şi agentul imobiliar observa că buletinul e nou. L-a dat unui angajat din birou să-l verifice şi a zis că e bun. Doamna notar răspunde pentru ce se întâmplă în birou”, povesteşte păgubitul.

Vasile Baciu spune că notarul a observat ceva în neregulă, însă după ce vânzătorul please cu banii. ”Dânsa trebuia sa verifice tot înainte de a-l pune la semnat. Nu după ce semnează observi că ceva e în neregulă. Ea zice că de ce i-am dat banii. Păi din moment ce a făcut contractul, ce mai era de făcut să nu-i dau banii. Nu ştiu dacă au fost pe-o mâna, dar am suspiciuni. Din punctul meu de vedere dânsa a greşit şi trebuie să raspundă. Dacă faci un contract, răspunzi pentru treaba făcută. Nu eşti atent, plăteşti.  De aceea m-am dus la notar şi l-am plătit ca să-şi respecte atribuţiile. Dacă era mai atentă la documente de la început vedea toată treaba. Am şi întrebat-o dacă nu dădeam banii, îl lăsaţi să semneze, a răspuns că nu”, a declarant Baciu.

 



Bărbatul spune că la biroul notarial nu funcţiona baza de date a persoanelor. ”Nu trebuia să facă contractul, dacă nu a putut verifica buletinul mai ales că erau dubii”, consideră Vasiel Baciu. Acesta susţine că doar cu o zi înainte vânzătorul daduse date dintr-un bulletin în care anul naşterii dela CNP era 72. În buletinul prezentat la notar era 83, cu toate că arată mai în vârstă.

Păgubitul consideră că unica vinovată pentru situaţia în care se află este Amalia Marga şi îi cere banii în instanţă. ”Dânsa e de vină. Ea răspunde pentru ce se întâmplă în acel birou. Dânsa trebuie să-mi dea banii căci mi-a făcut contractul şi i-am plătit întabularea şi taxele. Dânsa e singura responsabilă. Degeaba zice procuratura că s-au găsit 7 buletine ale acelui individ. Asta nu mă interesează pe mine. Merg până în pânzele albe, pâna la Haga. Îmi cer dreptul meu de om cinstit care merge să cumpere un apartament. Am pierdut banii din cauza dânsei. Ea trebuia să verifice toate actele sa fie în regula”, spune revoltat bărbatul care a muncit ani în şir împreună cu soţia pentru a cumpăra un apartament fiului lor.
 
Vânzătorul apartamentului, pe numele adevărat Dan Iliescu, este dat în urmărire generală. Potrivit ultimelor infirmaţii, acesta s-ar afla în Germania.

Comentarii Facebook