Fermă de cannabis lângă Cluj-Napoca, ca în Columbia! Trei ”fermieri”, prinși când veneau cu recolta - FOTO


Trei traficanți de droguri au fost reținuți în Cluj-Napoca, chiar în momentul în care reveneau de la cultura de cannabis pe care o avea într-o pădure din apropierea orașului.

În mașina lor avea 1,2 kilograme de plante într-un sac.

În 12 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat trei percheziții domiciliare, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. A fost descoperită o cultură outdoor, cu peste 40 de plante de cannabis, iar două dintre cele trei persoane au fost reținute.

În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada septembrie - octombrie a.c., doi bărbați, cu sprijinul celui de-al treilea, ar fi înființat și întreținut o cultură de cannabis destinată comercializării, de 41 de plante, în cantitate de aproximativ 24 de kilograme de masă verde, într-o pădure din proximitatea municipiului Cluj-Napoca.

Miercuri, 12 octombrie, cei trei s-ar fi deplasat la respectiva cultură, iar ulterior, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, au fost depistați în trafic. 

În autoturismul cu care se deplasau a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 1,2 kilograme de cannabis (plante recoltate recent și fragmentate).

foto 1 bcco.jpeg

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 35 de grame de MDMA, peste un kilogram de cannabis, ciuperci cu efect halucinogen, dar și o instalație de ventilare, fertilizatori, kituri pentru creșterea fungilor, pungi transparente cu o substanță solidă, sub formă de cristale de culoare gălbuie-maro, 3 telefoane mobile, o unitate centrală și 4 cartele telefonice.

De asemenea, au fost descoperiți 56.090 de lei, peste 600 de euro, 300 de dolari, 210 lire sterline, dar și cântare electronice de precizie, alături de diverse tipuri de fragmente de plante, frunze și muguri în mai multe recipiente, urmând a fi stabilă proveniența și cantitatea totală a acestora.

În urma administrării probatoriului, în cauză a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a celor doi bărbați, în vârstă de 29 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca.

foto 2 bcco.jpeg

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Comentarii Facebook