Fast-food-urile, destinațiile preferate ale românilor pentru a lua masa în oraș. Ce mănâncă cel mai des



Restaurantele de tip fast-food sunt cele mai căutate de românii care doresc să ia masa în oraș, preferatele lor fiind cele care servesc hamburgeri, cartofi prăjiți sau shaorma.

Potrivit unui studiu GfK, 50% dintre români declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni, scrie realitatea.net.

Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbați, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulți dintre clienții acestor locații au între 25-34 de ani.

Pe locul al treilea se află pizzeriile, acest tip de mâncare fiind consumată cu precădere de cei între 18 și 24 de ani. De asemenea, pizzeriile sunt și opțiunea cea mai des întâlnită la persoanele cu venituri peste medie, în timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.

Conform studiului, doar 2% dintre români iau masa în oraș în fiecare zi, iar cei mai mulți, aproximativ 20%, mănâncă o dată până la de trei ori pe săptămână mâncare gata preparată, bărbații făcând acest lucru în proporție mai mare decât femeile.

Cei tineri și foarte tineri, între 15 și 24 de ani, sunt cei care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din București și din orașele mari.


Iată care sunt cele mai populare locuri de cumpărare a unei mese:

1. McDonald's
2. KFC (Kentucky Fried Chicken)
3. Shaormerii
4. Pizzerii
5. Fornetti
6. Fast-food-uri independente
7. Cafenele/Snack-baruri/ Bufet
8. Spring Time
9. Subway
10. Viva (benzinariile OMV)

Comentarii Facebook