Falsificator de bani prins de polițiști! Își ținea tot echipamentul într-o chirie din Cluj


Polițiștii din Buzău au depistat un bărbat din Dolj, acuzat de comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă în formă continuată, punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată, înşelăciune în formă continuată şi deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori. Bărbatul, un fost procuror, a fost apoi pus sub arest preventiv.

Astfel, potrivit IPJ Buzău, în data de 11 decembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au prins în flagrant, pe raza municipiului Iaşi, un bărbat de 44 de ani din judeţul Dolj, imediat după ce plasase 4 bancnote de 10 lei, susceptibile a fi contrafăcute. În urma controlului corporal, asupra bărbatului au mai fost găsite alte 140 de bancnote în cupiură de 10 lei și 15 bancnote în cupiură de 50 lei.

Oamenii legii au efectuat apoi 4 percheziții domiciliare în locații frecventate de suspect, ocazie cu care au ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 1200 bancnote contrafăcute în cupiuri de 10 și 50 lei, un laptop, o imprimantă, un scanner, folii transparente și alte unelte folosite pentru falsificarea bancnotelor.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău împreună cu procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în perioada septembrie – decembrie a.c., au documentat activitatea infracţională a bănuitului despre care s-au obținut date și informații că are preocupări în ceea ce privește falsificarea de bancnotă autohtonă în cupiură de 50 și 10 lei și plasarea acesteia în mai multe județe din țară.

Pe parcursul documentării s-a stabilit că suspectul frecventa diferite locaţii din ţară, Cluj, Brașov, Sibiu și Iași, locații care erau în general camere închiriate.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că aparatura folosită pentru falsificarea de bancnotele era păstrată în Cluj, unde revenea periodic pentru a produce falsuri”, transmit polițiștii.

Odată falsificate, bancnotele erau plasate tot de către bănuit în aproape toate județele din țară, în general în zone aglomerate, profitând de neatenția persoanelor care încasau banii.

În urma activităților desfășurate pe timpul documentării s-a stabilit că bărbatul este dat în urmărire națională, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru mai multe infracțiuni de delapidare și înșelăciune cu un prejudiciu important.

Cel în cauză a fost prezentat Judecătoriei Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținerea de instrumente în vederea falsificării și înșelăciune iar instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.



Comentarii Facebook