Duminica 28 Aprilie

”Fac ”ciupeli”, ”mizerii”. Este trist că ne mai vizitează și străini” - Taxă aberantă cerută de un taximetrist din Aeroportul Cluj


Un clujean a luat taxiul de la Aeroport și până în Mărăști, dar s-a trezit ”înțepat” cu 11 lei. Când a întrebat ce e cu această sumă, replica a fost că este taxa de staționare în parcarea de la Aeroportul Internațional Cluj. 

Am luat un taxi de la Aeroport și până în Mărăști, iar la urcare taximetristul m-a înștiințat că pe lângă costul cursei va trebui să plătesc și o taxa de 11 RON (acesata fiind taxa de staționare pentru el în standul din parcarea al Aeroportului).

Discutand despre acest aspect, am întrebat de ce nu pun suma aceasta pe bon la final?… A dat vina pe cei Primărie și neînțelegerile între ei…

Eu totuși cred ca e necesară o reglementare acestei ”ciupeli”, ”mizerii”. Este trist că ne mai vizitează și străini. Nici nu vreau să mă gândesc cum explici asta unui turist străin”, a relatat clujeanul.

Altcineva, care se pare că e tot taximetrist, a replicat că taxa este ilegală.

Nu e obligația clientului sa plătească staționarea taxiului în Aeroport… Sunt acei taximetriști de speță joasa care ne fac de rușine toată breasla și tot orașul...până când vor vrea cei în măsură să le interzică asta… aia e… ce sa mai zicem”, a replicat un alt internaut, care pare a fi taximetrist. 

În mod normal, cei care preiau aproape exclusiv numai curse de la Aeroportul Cluj plătesc abonament și scot investiția din clienții pe care îi duc zilnic. Cei care preiau clienți ocazional, nu au acest abonament și trebuie să achite pe loc staționarea în incinta parcării. Nu este exclus să fie unii care au și abonament, dar încearcă să mai scoată un ban în plus de la cei binevoitori. 

Comentarii Facebook