Explicațiile reprezentanților Aeroportului din Cluj, după ce o aeronavă a luat foc la aterizare vineri seara - VIDEO


O aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit  un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc, vineri, în jurul orei 19:35.

Pasagerii au fost evacuați în siguranță

Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.  

WhatsApp Image 2021-10-15 at 20.30.27.jpeg

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj, într-un comunicat.

De asemenea, Aeroportul a fost închis traficului aerian, în urma incidentului, și a fost redeschis abia în jurul orei 22:30.

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări, mai menționează comunicatul.


Comentarii Facebook