Evaluarea Națională 2021. Rezultatele obținute de elevi plasează Clujul pe primul loc la nivel național


Județul Cluj este pe primul loc la nivel național după afișarea rezultatelor obținute de elevi la Evaluarea Națională 2021.

La nivelul întregului județ, au fost prezenți 3.829 de candidați, dintre care 3.392 au obținut note mai mari sau egale cu 5. Mai exact, 88,60% au promovat examenul, inregistrandu-se cea mai mare rata de promovabilitate din tara.

Dintre aceștia, 15 elevi clujeni au încheiat examenul național de Evaluare Națională 2021 cu media generală 10 (zece). 

În județul Cluj, pe discipline de examen, s-au înregistrat 43 de note de 10 la limba și literatura română, 86 de note de 10 la disciplina matematică și 22 note de 10 la limba și literatura maternă.

Rata de participare în județul Cluj a fost de 95,06%: 3.829 de candidați prezenți, dintr-un total de 4.028 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea 22 iunie – 4 iulie 2021.

Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează Clujul pe primul loc la nivel național, ne oferă un nou motiv de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului. Rezultatele trasează, pentru următorii patru ani, parcursul educațional al fiecărui elev din sistemul de învăţământ preuniversitar. Nu mă voi opri în cele ce urmează la dificultatea lui, la noutatea absolută a structurării subiectelor în acest an, deoarece este o temă deja cunoscută, ci doresc să vă adresez tuturor celor care aţi contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean, cele mai calde mulţumiri din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, precum şi sincere felicitări pentru performanţa obţinută și în acest an şcolar. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi, pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de pregătire, online sau față în față, în spațiul clasei. Felicitări tuturor!”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.  

Comentarii Facebook