Miercuri 24 Aprilie

Evaluare Națională 2020: Clujul va corecta lucrările din alt județ. Acestea vor fi transportate sub pază. Nu sunt copii care nu pot intra în examen


Clujul a tras la sorți componența comisiilor din cele două Centre Zonale de Evaluare (CZE), unde vor fi corectate lucrările de la examenul de Evaluare Națională, aduse dintr-un alt județ.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a încheiat un protocol cu Jandarmeria și Poliția pentru a însoți lucrările la centrele de corectare dintr-un alt județ, acesta urmând să fie desemnat zilele următoare. ”La Cluj vor fi corectate lucrările din alt județ, iar noi vom trimite lucrările însoțite de Poliția și Jandarmerie în alt centru de corectare. Cred că va fi un centru dintr-un județ de mărimea Clujului. Acest lucru se va stabili zilele viitoare”, a spus Marinela Marc, inspectorul general școlar Cluj, la tragerea la sorți a comisiilor din centrele zonale de evaluare, pentru examenul de Evaluare Națională 2020.

Primul Centru Zonal de Evaluare este la Centrul Colegiului Energetic, unde vor fi corectate lucrările la Limba și Literatura Română.

Al doilea centru este la colegiul Tehnic Transporturi ”Transilvania” Cluj, unde vor fi aduse lucrările la matematică și limba și literatura maternă

Nu știm dacă vom fi și centru de corectare, dar vom afla zilele acestea. Eu îmi doresc să fie toți copiii sănătoși. Până acum nu sunt probleme și toți copiii pot intra în examen”, a mai spus Marinela Marc. 

Lucrările sunt colectate în centrul de la Cluj și apoi vor fi însoțite într-un alt județ, de poliție și jandarmerie, dar și de un reprezentant al Ministerului Educației. Măsura corectării în județe diferite a fost folosită și anii trecuți, pentru a evita discuțiile privind o posibilă fraudare.

Examenul va începe luni, 15 iunie, și se va termina miercuri. Vezi AICI calendarul examenului!


Comentarii Facebook