Escroc prins în flagrant în Cluj. I-a cerut unui bărbat bani și țigări ca să îl scape de o amendă



Un escroc a fost prins în flagrant de cătee polițiștii clujeni și reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de înșelătorie, cerându-i bani unui bărbat pentru a-l scăăpa de o amendă.

La data de 8 septembrie a.c., un bărbat de 35 de ani, din municipiul Gherla, a sesizat Poliţia municipiului Cluj-Napoca cu privire la faptul că o persoană necunoscută l-ar fi înşelat.

În fapt, un bărbat necunoscut, sub o identitate falsă, i-ar fi promis părţii vătămate, în repetate rânduri, că intervine pentru a-i obţine anularea unui proces – verbal de contravenţie. Acesta ar fi amăgit victima, lăsând-o să înţeleagă că ar avea influenţă pe lângă o angajată a Judecătoriei Cluj-Napoca, şi a pretins în schimbul serviciilor bani, aparatură electrică şi ţigări. Plata urma să se realizeze în mai multe tranşe”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

În urma verificărilor verificărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat bărbatul şi au stabilit că are 36 de ani şi este din comuna Gilău.

Pentru a-l prinde pe suspect, oamenii legii au organizat un flagrant. Acesta a fost surprins într-o parcare în momentul în care ar fi încasat de la victimă o parte din bani şi aparatură electrică pentru o viitoare intervenţie pe lângă pretinsul funcţionar pe care susţinea că îl cunoaşte.

Bărbatul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, faptă prevăzută de Codul penal, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Prejudiciul cauzat părţii vătămate este de circa 1.200 lei, o parte semnificativă din acesta fiind recuperată până în acest moment de poliţişti.


Comentarii Facebook