Emil Boc vorbește despre prima sa zi de școală: ”Mă uitam unde e învățătoarea că mi s-a spus că e foarte frumoasă”



Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prezent la ceremonia de deschidere a anului școlar de la Liceul Teoretic Gheorghe Șincai a rememorat prima sa zi de școală.

Edilul Clujului a precizat că în prima sa zi de școală avea șase ani și nouă zile și și-a amintit cum o căuta pe învățătoare.

Prima mea zi de școală a fost la șase ani și nouă zile și mă uitam unde este învățătoarea că mi s-a spus că este foarte frumoasă. Până la urmă ea m-a găsit pe mine și m-a dus într-o sală de clasă cu bănci mai puțin pregătite ca în ziua de azi, la țară, mai puțin zugrăvită, mai prost pregătită. Dar nu a contat până la urmă, sala, a contat sufletul și inima profesoarei, care din prima zi ne-a insuflat dorința aceasta față de carte, față de abecedar și bucuria de a merge la școală”, a povestit Emil Boc.

Boc le-a transmis elevilor că fără educație nimeni nu se poate împlini în viață.

Fără carte și fără educație, nimeni nu se poate realiza în viață. Chiar dacă, temporar, poate cineva să dea impresia că reușește nu este adevărat. Pe termen mediu și lung nimeni nu se poate împlini în viață și nu se poate împlini personal sau profesional fără carte”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook