Emil Boc îi face criminali urbanistici pe unii constructori lacomi: Vând garsoniere în locul garajelor. Profit, profit, profit!


Primarul Emil Boc a declarat război constructorilor care desființează garajele aprobate, pentru a face mici garsoniere. Vor numai profit și sunt criminali urbanistici, a spus Emil Boc. 

Sunt niște criminali urbanistici oamenii ăia, care fac chestiile astea. Sunt cu plângeri în instanță, cu procese de desființare, pentru că asta este calea legală. Am avut două sau trei cazuri în Cluj. I-am prins! Oamenii care stau acolo nu vor putea avea niciodată un contract de casă, nu vor putea să le intabuleze, nu vor putea să aibă nimic în regulă. Vom și demola prin instanță acele lucruri. Nu se poate așa ceva. Aia este o crimă urbanistică și care ține de cea mai urâtă formă de manifestare a spiritului antreprenorial. Nu așa se fac afaceri într-o societate democratică. Își bat jos de viața oamenilor și vor profit. profit, profit. Când am tot spus de atâtea mii de ori în Cluj că acest oraș nu este pentru profit, ci pentru oameni. Nu poți să îți bați joc de oameni, de viața altora pentru a băga niște bani în buzunar. Revolta asta pe care o am, nu o pot canaliza numai prin căile justiției”, a spus primarul Emil Boc.

Acesta a explicat ce poate face municipalitatea într-un astfel de caz. ”Primăria poate să sesizeze și să ceară în instanță desființarea. Lucruri care s-au și făcut. Oamenii care iau de acolo sunt de bună credință”, a precizat primarul.

Emil Boc le recomandă oamenilor să nu mai cumpere fără acte. ”Am zis de multe ori să nu cumpere decât cu extras de carte funciară în mână, cu dovadă de proprietate. Acelea nu au fost niciodată intabulate ca apartamente, pentru că te uiți și scrie garaj în cartea funciară. Oamenii mai merg și după chilipiruri. Zic să ”Lasă că se va rezolva!”. Așa au construit și alții pe ceva dealuri, dar nu se rezolvă, ci se demolează. Nu pot ține orașul sub control, dacă avem aceeași unitate de măsură: legea”, pentru cei mici și mari. Numai în junglă se face așa ceva”, a criticat primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook