Elevul electrocutat la Triajul CFR din Turda era în timpul orei de sport: Profesorul ne trimite să alergăm singuri



Un elev în vârstă de 16 ani s-a electrocutat, luni dimineața, la rețeaua de înaltă tensiune a stației C.F. Turda, în timp ce se afla la ora de sport.

Daniel S., elev la Liceul Liviu Rebreanu din Turda, se alfa la ora de sport și făcea antrenamente de rezistență alături de alți patru colegi în zona Triajului CFR.

 

 


Potrivit colegilor elevului, acesta s-a urcat pe un vagon însă a fost aruncat imediat de șocul curentului electric.

"Nu a apucat să spună nimic. Am aflat că s-a urcat pe vagon şi a şi căzut ca secerat. Nu ştiu ce a fost în capul lui. Doi dintre colegii mei au fugit la şcoală şi au anunţat tragedia iar alţi doi au rămas cu Daniel şi i-au chemat în ajutor pe muncitorii din Triaj, care au anunţat la 112 producerea evenimentului", spune un elev din clasa de atletism care doreşte să rămână anonim.

Elevii spun că la un moment dat a venit un muncitor care a aruncat o găleată de apă pe minorul aflat în flăcări, însă acest lucru a amplificat arsurile.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, Daniel a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului, acesta necesitând să fie transportat la București.

Colegii elevului susțin că, deși au sală de sport, profesorul îi trimite să alerge afară și îi lasă mereu neînsoțiți.

"Profesorul nu vine cu noi niciodată. El rămâne la şcoală. De fiecare dată alergăm singuri, cu grupa de cinci elevi", mai spune colegul lui Daniel.

Inspectorul GeneralȘcolar, Valentin Cuibus, a declarat că a pornit o anchetă la Liceul Liviu Rebreanu, pentru a afla cum au ajuns elevii în Triajul CFR.

"Copiii erau în clasa a 9-a, la atletism şi lucrau pe grupe, un grup fiind la sala de forţă, altul la gimnastică şi altul la rezistenţă. Tragedia s-a produs în grupul elevilor care fugeau la rezistenţă. Nu se ştie cum au ajuns copiii în Triajul CFR şi asta verificăm acum. Se pare că elevii nu au făcut ceea ce trebuiau să facă", a spus Cuibus.

Comentarii Facebook