Elevii voluntari din Cluj se antrenează autospeciale de 280.000 de euro FOTO


Mai mulți elevi voluntari din județul Cluj au participat la atelierul de pregătire pentru tineri din Germania, USAR'13, unde au luat parte la cursuri de pregătire, ateliere practice, dar şi activităţi de relaxare.

Împărţiţi în cinci plutoane mixate internaţional, cei 113 tineri din sase ţări au primit pentru a se antrena timp de o săptămână, zece autospeciale pentru intervenţie moderne, folosite în mod curent de echipele de intervenţie ale THW. Autospecialele nu sunt toate de producţie curente fiind date în folosinţă de cel mult un an, iar valoarea unei astfel de autospeciale se ridică la 280.000 euro. Aceştia au inceput pregatirea practică in teren alaturi de instructorii proveniţi din toate organizaţiile prezente în acest proiect. Astfel echipele realizeaza timp de cinci zile, prin rotatie, urmatoarele tematici: cercetare-cautare-deblocare salvare, prim ajutor, salvari de la inaltimi, transportul persoanelor ranite si miscarea obiectelor grele. Tinerii sunt supravegheati de instructori constituiti in echipe mixte international Romaniei revenindu-i coordonarea atelierului de prim ajutor”, transmit reprezentanții delegației României.

Toti participantii vor fi implicati in urmatoarele doua zile in ateliere care sa-i pregateasca pentru exercitiul final din data de trei august, cand vor avea ocazia sa puna in aplicare ceea ce au invatat.

Cei doisprezece tineri participanţi sunt elevi ai Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda şi Liceul Teoretic „Alexandru papiu Ilarian” din Dej. Elevii au fost însoțiți de către specialiştii ISU Cluj, un medic şi un paramedic voluntar din cadrul SMURD Cluj, un specialist din cadrul SPJ Salvamont-Salvaspeo Cluj și profesori din cele două licee clujene.

Comentarii Facebook