Elevii olimpici nu mai trebuie să dea admiterea la facultate! Intră și direct la buget



Potrivit unui act normativ, publicat marți în Monitorul Oficial, elevii care obțin premii și mențiuni la olimpiadele internaționale în timpul liceului se vor putea înscrie la facultate , fără să mai participe la admitere, direct pe locurile la buget.

Noutatea este inclusă în Legea nr. 118/2015 privind modificarea art. 151 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 361 din 26 mai şi va intra în vigoare vineri, potrivit digi24.ro.

Astfel, liceenii care obţin premiile I, II, III sau menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale pot intra la facultatea pe care o doresc, direct pe locurile de la buget, fără a participa la concursul de admitere.

Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susţinerea concursului de admitere, pe locuri finanţate de la buget, pentru un program de licenţă, masterat sau doctorat”, scrie în Legea nr. 118/2015.

Comentarii Facebook