Elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluarea Națională 2023 pot depune contestații. Model de cerere pentru contestație


Miercuri, 28 iunie, la ora 10:00, au fost afișate primele rezultate la Evaluarea Națională 2023. Elevii nemulțumiți de rezultatele pot depune contestații la centrele de examen sau le pot transmite electronic, în zilele de 28 iunie, între orele 16:00 – 19:00 și 29 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Elevii care vor să depună contestații vor completa și vor semna o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință de faptul că nota pe care o vor primi după contestație poate fi mai mică sau mai mare decât nota inițială. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinți sau reprezentanții legali ai acestora.

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

cerere.jpg

Cum se calculează noua notă după contestație la Evaluare Națională 2023 

„Art. 10. — (1) În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

(2) În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note. După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală și este înregistrată în catalogul evaluării naționale. 

(3) În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori. Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.” Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, marți, 4 iulie.

Citește și: Cluj - Cele mai bune școli din Cluj, în funcție de media de la EVALUARE NAȚIONALĂ 2023 - EXCLUSIV

Comentarii Facebook