Elevii din clasele terminale NU vor avea vacanța de Paște de o lună


Joi, în cadrul Comitetului de Dialog Social, au fost stabilite mai multe modificări cu privire la anul școlar 2020-2021.

În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ și asigurarea dreptului la educație”, au rezultat mai multe concluzii și modificări, printre care și modificarea vacanței de Paște pentru elevii din clasele terminale.

Astfel, aceștia nu vor beneficia de o lună întreagă de vacanță, la fel ca elevii din ceilalți ani. Ei având examenele finale în această vară, vor face cursuri online în perioada 12 aprilie - 29 aprilie, participând la toate activitățile didactice. Așadar, pentru elevii din clasele terminale, respectiv a VIII-a și a XII-a, structura anului școlar nu va suferi nicio modificare.

De asemenea, semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale (grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a), acestea urmând a finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Tezele nu se vor mai ține în acest an

Având în vedere reducerea semestrului al II-lea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, într-un an școlar total atipic, în care tezele semestriale nu se vor mai susține și în care numărul notelor necesare încheierii situației școlare a fost redus, Ministerul Educației apreciază efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesară încheierii situațiilor școlare. Comentarii Facebook