Elevii de la o școală din Cluj-Napoca predau ore de engleză în școala din Mărișel


Un grup de elevi de la Transylvania College din Cluj-Napoca merge lunar la Mărișel și predă engleză elevilor de la școala din localitate.

Din proiectul ”From Root to Fruit” fac parte cinci elevi de liceu. Ideea s-a născut la propunerea reprezentanților unei pensiuni din comună. 

Cursurile de engleză predate de elevii din Transylvania College vor avea loc din luna ianuarie până în iunie, iar în fiecare drum până la Mărișel aceștia vor fi însoțiți de un profesor și/sau un părinte voluntar. De asemenea, cei cinci elevi din Transylvania College vor ține legătura săptămânal cu grupul de elevi de la școala din Mărișel, pornind de la subiectul discutat la întâlnirea precedentă. Fiecare sesiune de limba engleză durează două ore.

Subiectele pentru fiecare lecție predată sunt alese împreună cu Departamentul de Limbi din cadrul Transylvania College și planificarea lor e adaptată în funcție de nevoile copiilor și ale comunității, anunță blogul școlii.

Scopul proiectului este completarea orelor de engleză ale elevilor din Mărișel. Cursurile insistă mai mult pe conversație, având în vedere că Mărișel este o zonă turistică, de munte. Un alt scop este acela de a continua munca de cercetare a tradițiilor din Mărișel, muncă pe care elevii din Transylvania College au început-o anul trecut în cadrul proiectului “From Root to Fruit”. 

Prima întâlnire din cadrul proiectului a avut loc deja joi, pe data de 30 ianuarie 2020. La cursuri au asistat 11 elevi din clasa a cincea din comuna Mărișel.  

Comentarii Facebook