Elevii de la Liviu Rebreanu vor să reabiliteze baza sportivă a școlii și adună donații. Cum îi puteți ajuta


Elevii de la Școala ”Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca vor să reabiliteze baza sportivă de la unitatea lor de învățământ și s-au înscris la Swimathon 2019 pentru a strânge 10.500 de lei. Fotbalistul de la Universitatea Cluj, Dorin Goga, și-a scos la licitație un tricou semnat de el, pentru a aduna bani pentru elevi. Tricoul va fi înmânat sâmbătă, 29 iunie, celui care a licitat cel mai mult la un eveniment la care participă și gimnasta Raluca Oana Haidu.

JOCUL SPORTIV ŞI JOCUL CROMATIC” este un proiect prin care ne dorim să înfrumuseţăm şi să reîmprospătăm bazele sportive ale şcolii, unele spaţii destinate pentru jocuri şi mişcare, spaţii deteriorate care necesită împrospatare, animare prin culoare. Obiectivul principal al proiectului este amenajarea bazei sportive pe o suprafaţă de minim 300 mp, spaţiu destinat segmentului “joc şi mişcare” din cadrul Şcolii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”, din Cluj-Napoca. Şcoala Gimnazială ”Liviu Rebreanu” oferă educaţie unui număr de aproximativ 1100 de elevi, de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Are două clădiri şi două curţi foarte generoase ca dimensiune, dornice să primescă culoare prin mişcare. Ne dorim să aducem în curtea şcolii jocuri de stimulare a diverselor funcţii şi a proceselor psihice şi motorii în sfera dezvoltării structurilor psihice ale copilului”, susțin elevii.

Din păcate, şcolile româneşti de stat arată deplorabil în lipsa unor programe, parteneriate, care să acopere aceste aspecte mai sus menţionate. Considerat un fel de „al treilea profesor”, mediul îi „vorbește“ copilului prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acțiune și experiență. S-a demonstrat că un mediu fizic vesel și plăcut, joacă un rol important în îmbunătățirea atmosferei din școală și, ca urmare, a calității educației și a rezultatelor învățării. Mai mult decât atât, cu cât elevii contribuie mai mult la îmbunătățirea spațiului din școală și au posibilitatea să își pună în practică propriile idei, cu atât se vor simți și ei proprietarii locului și responsabili pentru schimbarea din jurul lor. Pentru noi este important ca şi beneficiarii rezultatelor proiectului să participe la implementarea acestuia, cu atât mai mult cu cât ei se vor bucura de aceste rezultate”, se mai arată în prezentarea proiectului.

IMPLICĂ-TE şi DONEZĂ pentru un viitor sănătos, pentru educaţie prin mişcare, pentru puterea de a fi primul exemplu în viaţa copilului tău! Pentru mine sportul înseamnă sănătate, bucurie, socializare! Fiind copil de profesori de sport am iubit şi am practicat toate sporturile iar marea pasiune a fost fotbalul. Dacă iubeşti şi faci cu pasiune un sport cu doar puţină disciplina poţi să ajungi la performanţă.Ce este mai frumos decât să faci ceea ce-ţi place şi să fii răsplătit cu ovaţii şi aplauze?”, a spus Dorin Goga, care vrea să adune donații în valoare de 1000 de lei.

Cei care vor să  doneze o pot face AICI, apăsând butonul donează din partea dreaptă. 

Comentarii Facebook