Elevii clujeni vor fi pregătiți de cele mai mari companii IT din CLuj


Cluj IT Cluster a Încheiat un parteneriat cu Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, proiect prin care vizează atragerea elevilor către o cariera în domeniul informatic și familiarizarea acestora cu procesele, tehnologia și cultura din companiile IT clujene.

Parteneriatul urmăreşte realizarea pe termen mediu a două obiective importante pentru noi, şi anume încurajarea elevilor de la profilul de informatică să urmeze o facultate de specialitate şi facilitarea înţelegerii de către aceştia a mediului de lucru dintr-o firmă de IT, a metodologiilor şi tehnologiilor folosite şi a oportunităţilor pe care le oferă o carieră în domeniul IT, în cadrul companiilor clujene”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster.

Anunțul parteneriatului a fos făcut public în data de 27 aprilie 2013, cu ocazia desfăşurării proiectului ITeam_net, priect inclus de Ministerul Educaţiei Naţionale în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene şi este organizat de către Liceul de Informatică din Cluj-Napoca, în colaborare cu Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii “Babeş-Bolyai” şi cu Inspectoratul Şcolar Cluj.

Este de remarcat faptul că acest proiect a strâns împreună pentru o zi peste 100 de elevi informaticieni din 23 de şcoli, din 5 judeţe (Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Maramureş) şi Municipiul Bucureşti. Interesul crescut al elevilor pentru participarea la acest concurs este motivat de faptul că Universitatea Babeş-Bolyai recunoaşte concursul de programare la admiterea în facultatea de Matematică şi Informatică şi de faptul că participarea reprezintă un prim pas spre o carieră în IT”, a declarat Prof. Simona Haidu, director Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu.

Potrivit lui Keleman, următoarea ediție ITeam_Net se va desfășura la Universitatea Babeș Bolyai, pentru a putea oferi condițiile necesare participării unui număr și mai mare de tineri.

Comentarii Facebook