Electrica a lăsat fără curent mii de clujeni și nu i-au anunțat din timp / UPDATE: Electrica susține că a fost o avarie pe cablul de medie tensiune


Electrica Distribuție Cluj a lăsat mii de oameni fără energie electrică și nu i-a anunțat pentru a se pregăti. 

Sunt afectate următoarele zone:

loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BUFTEA; loc: CLUJ-NAPOCA, Cale: DOROBANTILOR; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: EPISCOP NICOLAE IVAN; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: SALIGNI ANGHEL; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: SCORTARILOR; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: NASAUD; loc: CLUJ-NAPOCA, Cale: BUCURESTI; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: 21 DECEMBRIE 1989; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: GORUNULUI; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: CERNAVODA; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: ALEEA PARANG; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: COMSA DIMITRIE; loc: CLUJ-NAPOCA, Piata: ABATOR; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: LALELELOR; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: TITULESCU NICOLAE; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: MARASESTI; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: SOMESULUI; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: IAZULUI; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: BARCEANU DANIIL; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PANN ANTON; loc: CLUJ-NAPOCA, Piata: OBOR; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: GHEORGHE LAZAR; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: STEFAN RUHA; loc: CLUJ-NAPOCA, Strada: PARIS.

Conform unui anunț online, lucrările au început în la ora 21:30 și vor dura până la 23:30.

Nu s-a specificat nimic despre natura urgenței și dacă nu era avarie de ce nu se putea lucra în timpul zilei. Cititorii Știri de Cluj care au semnalat avaria au spus că Electrica ar trebui să aibă un sistem de notificare în timp real, mai ales că facturile sunt destul de piperate. 

--------------------------

UPDATE:

Vă aducem la cunoștință faptul că materialul de presă publicat conține informații eronate, întrucât în  articol se semnalează faptul că întreruperea în alimentarea cu energie electrică a fost o lucrare planificată, desfășurată pe perioada serii, în intervalul orar 21:30- 23:30.

În fapt, întreruperea alimentării cu energie electrică a avut caracter accidental și s-a produs în urma unei avarii apărute pe distribuitorul Abator din Stația Centru, care a declanșat la ora 21:23.

La ora 21:54 s-a reușit realimentarea cu energie electrică a peste 70% dintre consumatorii afectați de această avarie produsă în instalațiile Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Cluj-Napoca, iar la ora 22:15 toți consumatorii au fost realimentați, conform schemei normale de funcționare. Cauza acestei avarii a fost defectarea cablului de medie tensiune între posturile de transformare PTZ 40 Mărăști și PTZ 41 Mărăști.

Precizăm că acest eveniment nedorit din seara zilei de 21.11.2022 a fost unul accidental și nu are nicio legatură cu întreruperile în alimentarea cu energie electrică planificate (care se realizează pentru efectuarea de lucrări de revizii-reparații sau modernizări, absolut necesare pentru buna funcționare a instalațiilor).

Durata de realimentare se încadrează în prevederile Standardului de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, aprobat prin Ordinul ANRE nr.46/15.06.2021.

În cazul întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică, ce pot apărea din cauza defectării unor instalații/echipamente sau din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, încurajăm utilizatorii să apeleze Serviciul Call Center Distribuție, la numerele 0264-929 (pentru județul Cluj) sau TELVERDE: 0800-400-929, disponibile non-stop. 

De asemenea, vă informăm că informațiile referitoare la data și intervalul orar al întreruperilor în alimentarea cu energie electrică programate sunt publicate și actualizate continuu pe pagina de internet a companiei, la adresa: https://www.distributie-energie.ro/suport/intreruperi-deer/.

Asigurăm toți utilizatorii că depunem eforturi pentru remedierea cât mai rapidă a situațiilor neprevăzute apărute, precum și pentru îmbunătățirea continuă a serviciului de distribuție a energiei electrice”, precizează Serviciul PR & Comunicare al Distribuție Energie Electrică România.

Comentarii Facebook