EducaTIFF 2012 propune ateliere de film pentru elevi

 

EducaTIFF, programul de educatie media si cinematografica din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), se va desfasura in Cluj-Napoca in perioada 23 mai - 10 iunie 2012.


Succesul inregistrat la primele 3 editii i-a incurajat pe organizatori sa dezvolte aceasta platforma educationala, lansand noi provocari si pregatind noi surprize pentru elevii si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar.

Astfel, in perioada 23 mai - 10 iunie 2012, pe langa programul de proiectii de film urmate de dezbateri si continuarea competitiei locale EducaTIFF - Tineri Critici de Film (adresata elevilor claselor II - XII), organizatorii au pregatit o surpriza cu totul speciala: ateliere de film pentru elevi (clasele I - IX) realizate intr-un studio de film adus din Danemarca, de la Institutul de Film Danez/ Danish Film Institute.

Institutul de Film Danez este centrul national pentru cultura cinematografica din Danemarca, ce sustine dezvoltarea, productia si distributia filmelor daneze. Danemarca acorda prioritate educatiei cinematografice pentru copii si tineri.

FILM-X este studioul de film computerizat, pentru copii si adolescenti, al Institutului de Film Danez. Cinci astfel de studiouri diferite ofera oportunitatea de a explora mediul cinematografic, punand la dispozitie mijloacele necesare pentru dezvoltarea, punerea in scena si filmarea unor scurtmetraje in spatiul fizic si virtual. FILM-Y este versiunea mobila a unuia dintre studiourile de la FILM-X din Copenhaga, ce se deplaseaza in diferite locuri pentru a le oferi copiilor si adolescentilor o ocazie unica de a-si face propriul filmulet.

FILM-Y le ofera participantilor accesul catre lumea magica a filmului, introducandu-i in zona efectelor speciale si a povestilor. Lucrand in echipe, ei regizeaza, interpreteaza, filmeaza, monteaza si compun coloana sonora pentru propriile filme, pe care la final le pot lua acasa pe DVD.

in perioada 1-17 iunie 2012, studioul FILM-Y din Danemarca va stationa in Cluj-Napoca, la Muzeul de Arta (Piata Unirii, nr. 30). De luni pana vineri, grupurile scolare se pot programa pentru vizite la studioul FILM-Y (cate o clasa pe zi), iar sambata si duminica atelierele la FILM-Y sunt dedicate familiilor (vizitele se fac tot in baza programarilor).

La o vizita in studioul FILM-Y pot participa 8-12 persoane, iar atelierul dureaza 2 ore si 30 de minute. Participarea la atelierele de film este gratuita.

FILM-Y, proiect in cadrul EducaTIFF, este realizat cu sprijinul Institutului de Film Danez, Danemarca detinand presedintia Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2012.

Pentru rezervari la proiectiile de film si programari la studioul FILM-Y va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: gabibodea@cinemavictoria.ro sau la numarul de telefon: 0741.064.764 (Gabriela Bodea - Coordonator proiect Cluj).

Comentarii Facebook