Stiri de Cluj a verificat cat iti ia sa reclami ceva la E.ON: dupa 22 de minute, in sfarsit, a raspuns cineva! VEZI VIDEO

Call Center-ul Companiei E.ON Gaz Targu-Mures  este doar cu numele call center. In realitate, automat intra un robot la care astepti zeci de minute sa raspunda, totusi un operator. Daca te grabesti, ghinion!

 

In urma unei reclamatii venite pe office@stiridecluj.ro, reporterii Stiri de Cluj au verificat cat dureaza ca cineva de la E-ON Gaz sa iti preia apelul. Doua numere de telefon exista pentru a-i contacta pe cei de la E-ON Gaz, ambele de la Romtelecom. Asa ca dupa ce ai sunat la ei, daca nu ai efectuat apelul de pe RomTelecom, asteapta-te la o factura uriasa.

 

Reporterii Stiri de Cluj au fost nevoiti sa sune de patru ori la E-ON Gaz pentru a reusi in final sa vorbeasca cu cineva.

 

Primul apel la numarul de call-center oferit de E-On Gaz a fost efectuat la astazi la ora,11.17 , cel de-al doilea la 11.22. Dupa asteptari de cate trei minute in care nu raspundea nimeni, s-a efectutat cel de-al treilea apel. Dupa 5.30 minute, parea ca avem, in sfarsit, noroc pentru ca a raspuns cineva. Nu a fost asa, pentru ca dupa 5 secunde convorbirea s-a intrerupt.

 

Am luat-o de la capat cu cel de-al 4-lea apel. Dupa 11 minute de asteptare, in care am ascultat de mai multe ori mesajul "In acest moment toti operatorii nostri sunt ocupati. Va rugam sa asteptati", o operatoare de la E-ON Gaz a ridicat receptorul si am reusit, in sfarsit,  sa vorbim cu cineva.

 

Practic, ca sa adresam o intrebare ne-a luat  22 de minute si 22 de secunde. Cati dintre Dvs. aveti atat de mult timp sa asteptati la telefon pentru a pune o intrebare legata de o factura? 

 

Daca va ganditi ca la celalalt numar 0801000366, pe care il gasiti pe factura va raspunde cineva mai repede, va inselati. La acest numar nu am reusit sa vorbim cu nimeni.

 

Astfel ca, in cazul in care aveti o urgenta, legata de scapari de gaz, nu sunati la numerele call-center ca pana va raspunde cineva se poate intampla o nenorocire. Sunati la numerele de urgenta:

0265 20 09 28

(numar taxabil cu tarif local din reteaua Romtelecom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie)

0800 80 09 28

(numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila)

 

-----------------------------------------------------------------

UPDATE

In urma publicarii acestui articol, E-On Gaz a trimis urmatorul raspuns referitor la situatia creata.

 

E.ON Energie Romania, compania furnizoare de gaze naturale, pune la dispozitia clientilor sai multiple canale de comunicare usor accesibile, consumatorii avand astfel posibilitatea sa aleaga varianta pe care o considera cea mai convenabila.

Pentru a obtine informatii legate cuantumul facturii de gaz, data emiterii, scadenta sau diferite date contractuale, clientii nostri ne pot contacta:

•    telefonic, de luni pana vineri, la Centrul Servicii Clienti, intre orele 08.00 si 20.00 la numerele:
0801 000 366 (numar taxabil cu tarif local din reteaua Romtelecom) sau 0265 200 366 (apelabil din orice retea, cu tariful operatorului din reteaua caruia se efectueaza apelul);
•    prin e-mail, la adresa: serviciiclienti@eon-romania.ro;
•    prin fax, la numarul: 0265 200 367;
•    prin posta, la OP1, CP 10 Targu Mures;
•    la Centrul de Relatii Clienti Cluj Napoca, Str. Decebal, nr.93-95, de luni pana vineri, intre orele 8.30-17.30.

Totodata, prin crearea unui cont client pe site-ul E.ON Myline (http://www.myline-eon.ro), consumatorii casnici pot vizualiza informatii referitoare la facturile emise de companiile E.ON (numar si tip factura, sume de plata, perioada de facturare si termene de scadenta) precum si informatii referitoare la istoricul de consum individual sau serviciile prestate.

In ceea ce priveste Centrul de Servicii Clienti,  o mare parte a  clientilor apeleaza acest serviciu in intervalul orar 10.00-16.00 si, din acest motiv, capacitatea tehnica de raspundere simultana este  posibil sa fie solicitata la maximum intre aceste ore.


Recomandam respectuos clientilor sa apeleze cele doua numere de telefon pe intreaga perioada de functionare a Centrului de Servicii Clienti, respectiv, intre orele 08.00-20.00.

Reamintim totodata clientilor care vor sa transmita indexul privind consumul de gaze naturale ca aceasta operatiune se poate realiza non stop fara a fi necesara consultarea unui operator.

E.ON Gaz Distributie, distribuitorul de gaze naturale, pune la dispozitia consumatorilor de gaze naturale pentru preluarea cu operativitate a sesizarilor si interventia prompta in situatiile de urgenta specifice domeniului gazelor naturale, urmatoarele numere de telefon aferente Dispeceratului de Urgenta:

0265.200.928
(numar taxabil cu tarif local din reteaua Romtelecom si cu tariful operatorului pentru toate celelalte retele de telefonie)
sau
0800.800.928
(numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila).

Aceste numere de telefon sunt apelabile in regim non-stop, preluarea apelurilor fiind realizata imediat dupa accesarea meniului si a tastei corespunzatoare tipului de sesizare pe consumatorul doreste sa o faca.

Precizam ca  numerele de telefon aferente Centrului de Servicii Clienti, respectiv Dispeceratului de Urgenta se regasesc pe fiecare factura curenta de gaz, iar numerele Dispeceratului de Urgenta se regasesc si pe facturile aferente serviciilor de verificare si revizii.


Departament Comunicare Corporatista
E.ON Romania

articol de Anca Baciu

 

 

Comentarii Facebook