După ce a tăiat bursele sociale pentru liceenii de la sate, Cîmpeanu anunță că dă alocații de transport celor care învață în altă localitate


După ce a eliminat bursele rurale pentru liceeni, Cîmpeanu anunță că dă alocații de transport celor care învață în altă localitate. Elevii care fac naveta pentru a ajunge la unitățile de învățământ vor primi până la 300 de lei pentru transport, potrivit unei ordonanțe de urgență anunțată de ministrul Educației, în ședința de guvern de miercuri, 14 septembrie.

Cîmpeanu a explicat că elevii cu situații economice dificile vor primi în continuare burse sociale, iar cei care merg la liceu în altă localitate vor primi și alocația de transport. 

Este vorba de o sumă forfetară pentru toți acei elevi care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. Suma poate ajunge la 200-300 de lei/elev, peste bursa socială de 200 de lei. Aceste alocații forfetare pot crește cu până la 50% în cazul în care abonamentele de transport în zona respectivă sunt foarte mari”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Oficialul a precizat și că bursele sociale sunt plătite din bugetele autorităților locale, în timp ce transportul elevilor este asigurat din bugetul Ministerului Educației.

Un elev poate să primească bursă socială de 200 de lei, 300 de lei – alocație de transport și dacă are performanță poate primi și bursă de performanță de 500 de lei. Bursele sociale se acordă pe toată durata anului calendaristic, iar alocația de transport pe toată durata anului școlar.”, a declarat Cîmpeanu. 

Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a tăiat bursele sociale de 200 de lei pe care le primeau elevii de la sate care fac liceul în altă localitate, pe ascuns, în data de 7 septembrie. Decizia a fost criticată inclusiv de Avocatul Poporului, care a transmis că „se mențin și se vor adânci inechitățile între elevii din mediul rural și cei din mediul urban”.

Comentarii Facebook