Dupa aproape un an, Spitalul de Boli Infectioase Cluj nu a primit banii cheltuiti cu "gripa porcina"


Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj asteapta inca sa primeasca suma de 1,7 milioane de lei cheltuita in timpul gripei porcine, a declarat pentru Stiri de Cluj Ioan Muresan, directorul unitatii sanitare.  

In perioada noiembrie 2009 - martie 2010, medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj au tratat 1.200 de persoane care au contactat virusul si au avut nevoie de internare si tratament.

"Casa de Asigurari  Cluj nu a putut sa imi contracteze aceste cheltuielie asa ca au ramas neplatite si le-am reportat de la o luna la alta. A trebuit sa platesc catre furnizori medicamente si materiale sanitare pentru a-i trata pe acei oameni si banii, 1,7 milioane de lei, nu i-am mai primit", a declarat Ioan Muresan, directorul unitatii sanitare.

Conducerea spitalului a trecut acum aceste cheltuieli in cuantumul creantelor neachitate si spera ca cei de la Casa de Asigurari de Sanatate Cluj sa le deconteze.

"Nu exista fonduri pentru situatiile de pandemii, ceea ce ar trebui sa fie o necesitate. Daca iarasi o sa fie nebunie cu virusul West Nile si vom avea multi pacienti, ne vom afla in aceeasi situatie. Toata lumea va spune ca oamenii trebuie tratati cum se cuvine, ceea ce este adevarat, dar ar trebui sa fie si bani intr-un fond special pentru situatii de urgenta", a mai spus Ioan Muresan.

Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Cluj a anuntat ca toate datoriile acumulate de spitale pana la data de 30 iunie 2010 vor fi achitate in luna septembrie.

 

In intervalul octombrie 2009 - martie 2010, in perioada de varf a pandemiei de gripa porcina, in Romania s-au inregistrat 5.990 cazuri de imbolnavire cu virusul AH1N1 si 82 de decese.

 

Comentarii Facebook