După accidentul de la Gilău, se cer separatoare pe bretelele de pe Autostrada Transilvania

 

După accidentul de la Gilău de pe breteau de acces pe Autostrada Transilvania, Asociația Pro Infrastructură solicită amplasarea de separatoare.

 

Zilele trecute a avut loc un nou accident într-un nod rutier de autostradă, de această dată la Gilău (Autostrada A3). Din cauza marcajului rutier aproape invizibil și a bretelelor bidirecționale fără separare mediană extrem de lungi (aproximativ 2 km), un autoturism a intrat pe contrasens, considerând că ambele benzi de circulație sunt pe direcția lui de mers și a acroșat un alt vehicul care venea din sens opus.

 

Aceste evenimente nedorite se întâmplă tot mai des și vor crește în frecvență pe măsură ce se vor deschide noi sectoare de autostradă. Soluția principală este DELIMITAREA FIZICĂ a acestor bretele bidirecționale, așa cum arată bunele practici în țările dezvoltate, cu rețele extinse de autostrăzi și drumuri expres.

 

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să instaleze DE URGENȚĂ separatoare fizice în nodurile rutiere de pe autostrăzi. Un exemplu extrem de eficient și relativ ieftin îl reprezintă stâlpișorii reflectorizanți evidențiați în imaginile de mai jos”, solicită Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii Facebook