Drumul Ic - Ponor a fost finalizat și dat în folosință - FOTO

 

Drumul Ic - Ponor a fost finalizat în proporţie de 100%, fiind remediate neconformităţile semnalate anterior de comisia de recepţie.

 

Valoarea lucrărilor de remediere şi de aducere a lucrărilor la forma prevăzută în proiect a fost de aprox. 7 milioane de lei, durata de execuţie fiind de 55 de zile.

 

Lucrările la drumul Răchițele - Ic Ponor au început acum 8 ani.

 

Ultima fază a lucrărilor a fost preluată de firma Cridov, după ce fostul constructor nu și-a făcut treaba și contractul a fost reziliat.

 

Drumul Răchițele - Ic - Ponor este investigat și de DNA Cluj. Lucrările au început în 2009 și nu au fost terminate la timp, depistându-se că fostul constructor a folosit betoane inferioare calitativ.

 

O expertiză realizată pentru a stabili calitatea lucrărilor și a materialelor de construcții folosite la drumul Răchițele - Ic Ponor a scos la iveală faptul că betonul folosit este de slabă calitate și nu corespunde cu cel din proiect.

 

Specialiștii au prelevat probe din piese prefabricate și din betonul turnat la fața locului de muncitorii firmelor care au câștigat licitația. Concluzia este șocantă. Betonul folosit pentru turnarea rigolelor trebuia să facă parte din clasa C35/45, dar în realitate testele au demonstrate că face parte din clasa C16/20. Zidurile de sprijin trebuiau construite cu beton din clasa C25/30 sau C35/45. În realitate, betonul folosit este tot din clasa C16/20. Specialiștii de lași au mai găsit nereguli la camerele de cădere a apei, care fac parte din sistemul integrat de preluare a apelor pluviale, care trebuiau construite cu un beton din clasa C35/45, dar în realitate betonul pus în operă este de mai slabă calitate.

 

Drumul Răchițele - Ic Ponor, inaugurat în 55 de zile. Lucrările au început acum 7 ani

Comentarii Facebook