Luni 20 Ianuarie

Drogat în centrul Clujului. Fenomenul Zombie revine? - VIDEO


Un ”zombie” a fost filmat de un clujean în Piața Lucian Blaga, în zona standurilor de taxi. Tânărul din imagini este foarte probabil drogat cu substanțele care au făcut ravagii vara trecută. 

Drogul ”zombie” prăjeşte creierul consumatorilor. Gigel Lazăr, directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), spune că acest drog sintetic este atât de puternic încât consumatorii pur şi simplu îşi ”prăjesc” creierul. Acest drog, K2, ar fi apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a fost trecut rapid pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra celor care-l consumă. În România, drogul, care este un fel de marijuana sintetică, a ajuns anul trecut.

K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de ”zombie”. Efectul se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate. ”Un consum prelungit duce la efecte de gravitate extremă, de distrugere a creierului. Adică, îl transformă în legumă, cum s-ar zice, îi «prăjeşte» creierul ireversibil”, a avertizat reprezentantul CIADO.

Comentarii Facebook