Dr. Radu Zamfir, eroul din accidentul AVIATIC de la Cluj, recunoaște că a GREȘIT

 

Medicul erou Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni, recunoaște că este posibil să fi transmis ora de pe telefon și nu coordonatele gsp celor de la dispeceratul 112.

 

Eu sunt un utilizator mediu de electronice. În condiţiile date, repet, ale traumatismului, ale traumei efective, în condiţiile acelea eu cred că am făcut tot ceea ce am putut să fac. Este posibil să le fi dat ora, este posibil. Ceea ce pot să vă spun este că am stabilit o legătură, am transmis ce am transmis şi apoi i-am ajutat pe cei din jurul meu. Eu am avut un traumatism cranian cu pierderi de cunoștinţă, o contuzie pulmonară, o impotenţă temporară a mâinii stângi”, a declarat Radu Zamfir, conform Adevărul Live.

 

El a mai spus că a văzut moartea de două ori: o dată la prăbușire și a doua oară când a văzut că din aripa avionului țâșnește combustibil.

 

Prima dată m-am evaluat, apoi am retras, împreună cu doctorul Ianceu, victimele din avion, deoarece exista riscul unui incendiu pentru că am văzut cu ochii mei cum ţâşnea combustibil din avion. Apoi am încercat să îl descarcerez pe Adrian Iovan, moment în care am văzut că avea piciorul stâng încarcerat. Pe copilot nu am putut să-l trag mai mult de trei-patru metri. Apoi am luat legătura cu autorităţile. Apoi am văzut şi starea în care se afla Aura Ion, care intrase în stop cardio-respirator. Am încercat să o resuscitez până în momentul în care au venit salvatorii”, a mai spus medicul.

 

STS îl acuză pe medicul Radu Zamfir că a transmis ora de pe ecranul telefonului și nu coordonate GPS

Comentarii Facebook