DOVADA că preoții din Cluj au primit ordin să-i îndemne pe credincioși să voteze un președinte ortodox VIDEO




Preoții clujeni au primit o circulară din partea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, prin care li se spune să-i îndemne pe enoriași să meargă la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale, din 16 noiembrie, pentru a alege un președinte ”creștin ortodox”.

Într-un material difuzat pe TVR Cluj, reporterii au sunat mai mulți preoți din județ și s-au dat drept reprezentanți ai Centrului Eparhial pentru a-i întreba dacă au primit circulara respectivă.

Iată una dintre conversațiile purtate de reporter cu un preot clujean:

Reporter: De la Biroul Centru Eparhial vă sun. Vreau să vă întreb dacă ați primit circulara de la Înaltul și știți ce trebuie să le spuneți la oameni despre turul doi.

Preot: Da, da! Am primit, am primit.

R: Și e în regulă? Știți cum trebuie să le spuneți?

P: Da, da.

R: Vă rog să repetați ca să fiu sigur că este în regulă.

P: Acuma nu am în față, dar știu ce trebuie să spun.

R: Ce țineți minte?

P: În ideea că oamenii trebuie să meargă din nou la vot. Că trebuie să alegem un președinte creștin ortodox, român...din ce am înteles eu.


Un alt slujitor al bisericii a spus că nu a primit circulara pentru turul doi al alegerilor, însă a recunoscut că a mai primit una și în primul tur.

Totuși, reprezentanții Mitropoliei neagă aceste acuzații și spun că preoții chiar au fost îndemnați să nnu aducă în discuție politica în biserică.

Mitropolia nu a trimis un astfel de document și le sugerează preoților să nu susțină vreun candidat în biserică”, a spus ÎPS Andrei.

Comentarii Facebook