Două zone de promenadă, inaugurate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii - FOTO

 

”Promenada Inimilor” a fost inaugurată la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, în Parcul Central, zona Casino, respectiv în Parcul Rozelor.

 

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare, Fundaţia Română a Inimii şi Rotary Club Cluj-Napoca. 

 

La iniţiativa domnului prof. dr. Dumitru Zdrenghea, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca au fost propuse 4 trasee de promenadă, două pentru persoanele cu boli cardiovasculare şi două pentru persoanele sănătoase care doresc să facă mişcare pentru sănătate.Traseele de promenadă sunt marcate cu câte un panou indicator, cu traseul respectiv cât şi viteza cu care trebuie parcurs, pentru a se obţine  beneficiile scontate.

 

”Promenada Inimilor” le oferă clujenilor interesaţi posibilitatea de a realiza plimbări pe trasee care trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp, fie că sunt pacienţi cu afecţiuni cardice, fie că sunt persoane sănătoase interesate de măsuri de prevenţie a bolilor cardiovasculare. 

 

Inaugurarea celor două zone de promenadă a avut loc sâmbătă, 28 septembrie, de la pra 10.00. 

 

Participanții la această acțiune au fost așteptați la trecerea liniei de finish cu premii, tombole, dar şi posibilitatea de a beneficia de o serie de testari gratuite a stării de sănătate (măsurarea pulsului, a tensiunii arteriale, sau a indicelui de masă corporală).

Comentarii Facebook