DOSAR penal la Cluj în cazul fetiței care a murit după ce i s-a refuzat operația

 

Polițiștii clujeni au deschis dosar penal în cazul fetiței care a murit la Spitalul Clinic Județean Cluj, după ce conducerea nu l-a lăsat pe profesorul Constantin Ciuce să opereze. 

 

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj cere conducerii Spitalului Județean acte în legătură cu fișa postului profesorului de chirurgie Constantin Ciuce, dar și a managerului acestui spital, Petru Șușcă. În plus, polițiștii au cerut acte după fișa medicală a mamei și a nou-născutului, Sara Maria Șendroiu, care a decedat după șase ore de la naștere, scrie evz.ro.

 

Sara Șendroiu s-a născut pe 1 iulie 2015, la 31 de săptămâni, cu o hernie diafragmatică, o malformație foarte gravă. Conducerea Spitalului a decis mutarea copilului la București, pentru că profesorul Ciuce nu avea competențe pediatrice, cu toate că a mai operat astfel de cazuri. 

 

Sara a murit în ambulanță, înainte de a pleca cu elicopterul spre București. 

 

Ministerul Sănătății a trimis deja o adresă Poliției Cluj prin care profesorul Ciuce nu putea opera un nou născut, deoarece nu are specializare în chirurgia infantilă.

 

Detalii din cazul bebelușului mort la Cluj! Prof. Ciuce NU a fost lăsat să opereze pentru că nu are specializare. Managerul Șușcă nu are SUFLET

Comentarii Facebook