Don și-a plasat logodnica în proiectele pe fonduri europene. Avea un salariu de LUX

 

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a desemnat persoane de încredere să conducă proiectele europene pe care el le scria, dar nu putea să le și conducă.

Daniel Don nu putea să conducă aceste proiecte pentru că legea nu îi permite să fie și beneficiar al proiectelor și să fie și manager pe fonduri europene.

Inculpatul Don Daniel a desemnat ca experţi în cvasimajoritatea proiectelor pe inculpatul, în fapt şoferul său personal şi pe numita …, logodnica sa, fără a avea motivaţia expertizei şi competenţelor acestora şi fără ca aceştia să desfăşoare efectiv activităţi: proiectele  Combinatul social Câmpia-Turzii, Skills for Jobs, Funcţionarul electronic, Callcem şi ARO- Acces rapid la ocupare şi noul proiect Funcţionarul 2.0. (...)

La acestea se mai adaugă desemnarea pe post de experţi a unor persoane care nu au nicio legătură cu proiectele, de genul inculpatului Aurel Motioc – simplu şofer sau a logodnicei inculpatului, respectiv presupusele persoane desemnate pe criterii politice. Inculpatul susţine că a delegat atribuţiile de desemnare a experţilor altor persoane, dar ce interes ar putea avea acestea să îi desemneze experţi pe şoferul personal şi logodnica inculpatului?”, precizează procurorii DNA, în încheierea penală.

Astfel, logodnica ajungea să câștige 9000 de lei pe lună, dublu față de cîât încasa Daniel Don din salariul de director.
 
Conform DNA Cluj, Aurel Motioc, șoferul directorului AJOFM Cluj, încasa și el salariu foarte mare. Acesta a fost unul dintre cei care au spus totul despre modul în care se strângeau banii pentru directorul Don.

Surse judiciare susțin că directorul Daniel Don a luat din acești bani, el neavând dreptul legal de a fi angajat în echipele de implementare ale proiectelor europene, cum ar fi Funcționarul Electronic sau Call Center-ul destinat persoanelor fără un loc de muncă.

La DNA au fost mai mulți colegi care l-au turnat pe Daniel Don. Primul a fost Ciprian Boșca, fostul director de implementare în cazul mai multor proiecte destinate șomerilor. EL a spus că începând cu anul 2012, nu a mai contribuit la acest fond, că nu era condiționat de nimeni, dar că până în 2012, în fiecare lună era obligat să renunțe la o sumă de bani.

Al doilea angajat este consilierul juridic al AJOFM Cluj, Daniel Cenan. Acesta a declarat că nu era angajat ca expert dacă nu era de acord să cotizeze, lunar, din salariul lui o anumită sumă de bani. Un alt angajat care a certificat plata banilor a fost șoferul lui Daniel Don, Aurel Motioc, care a confirmat ce a spus consilierul juridic Daniel Cenan.

Don ar fi negat că a primit bani de la cei trei angajați și a susținut varianta cu ”fondul comun”, care ar fi fost o practică la AJOFM Cluj, unde angajații au salarii foarte mici.

Daniel Don are probleme cu banii găsiți în casa lui de procurorii DNA Cluj: 75.000 de euro și 100.000 de lei. Directorul AJOFM Cluj a predat banii procurorilor DNA și a spus că proveneau de la mama lui, care s-a împrumutat. Directorul AJOFM Cluj a afirmat că mama lui vânduse un teren și o casă, pentru a acoperi un card de credit emis de o bancă importantă din România.

Comentarii Facebook