Doi medici clujeni, condamnați la închisoare pentru că eliberau adeverințe false. Statul a fost ÎNȘELAT cu 834.000 de lei

 

Doi medici psihiatri au fost condamnați pentru că eliberau adeverințe false. Radu Ciurea are grad de colonel și este psihiatrul şef de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

 

Ciurea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de faptul că a emis 17 adeverințe false care au fost apoi folosite pentru obținerea unor pensii medicale.

 

Adeverințele au fost prezentate de cei 17 pacienți la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Cluj, de unde au obţinut pensii medicale, prejudiciul creat bugetului de stat fiind de 514.000 lei.

 

Alături de colonelul Radu Ciurea a mai fot condamnat și medicul psihiatru Cristina Reis, a doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare. ”A consemnat psihodiagnostice şi punctaje nereale, ajutându-i în acest mod să inducă în eroare pe reprezentanţii Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Cluj şi să obţină astfel în mod fraudulos indemnizaţii de handicap, prejudiciul creat fiind de peste 320.000 de lei”, susţin procurorii clujeni.

 

Colonelul Radu Ciurea a negat, în timpul audierilor, că a săvârşit aceste infracţiuni şi că el a emis adeverințele pe baza propriilor lui constatări. Ba mai mult, el a pretins că pacienții s-au prefăcut. ”Inculpatul Radu Ciurea a indus ideea că nu ar fi ştiut la ce vor fi folosite actele medicale eliberate de el. Această susţinere este necesară şi este înlăturată chiar de actele respective, în care se face menţiunea că se eliberează pentru comisia de handicap Cluj”, mai precizau procurorii.

 

Radu Ciurea este acuzat că negocia cu pacienții chiar la el în cabinet. ”Cea mai sugestivă este înregistrarea ambientală a unei convorbiri telefonice între inculpatul Radu Ciurea şi învinuiţii David I. şi Gligor C., la data de 19 aprilie 2013, după punerea sub învinuire a acestora şi dispunerea expertizelor medico legale. La un moment dat, inculpatul Radu Ciurea îi întreabă pe cei doi învinuiţi, în mod expres despre cauză, folosind expresia ce mai e nou cu băieţii, aceştia răspunzând că au fost chemaţi la IML”, susţin anchetatorii. Radu Ciurea a spus că nu îi cunoaște pe cei doi.

 

Anchetatorii susțin că cei doi medici lucrau mână în mână cu preşedinta Fundaţiei Arizona din Hunedoara, Catinca Cotoraci, care încasa de la pacienții pensionați pe pile câte 50 de lei în fiecare lună. Catinca Cotoraci a scăpat de urmărirea penală.

 

Comentarii Facebook