Clujenii au donat anul trecut opt milioane de lei prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit

Clujenii au donat anul trecut 8 milioane de lei prin redirectionarea a 2 % din impozitul pe venit catre diferite institutii non-profit. Fata de anul 2008, suma este de 4 ori mai mare.

In judetul Cluj, din 175 de mii de salariati, aproape 70 de mii au participat la aceasta campanie si au intocmit formularele pentru directionarea a doi la suta din impozit catre fundatii si institutii non profit. Suma stransa este de 8 milioane de lei, fata de doar 2 milioane cat s-a strans in anul 2008 prin aceeasi campanie.

La nivel national, 1,3 milioane de angajati si-au directionat cele doua procente din impozit spre fundatii si institutii non-profit, iar suma stransa pe 2009 este de 30 de milioane de euro, fata de doar 7 milioane cat s-a colectat in 2008.

Cei mai multi dintre cei care au participat la acest proiect, 23,2 %, si-au directionat banii spre institutiile non-profit din sanatate, 9,8 % spre cele din educatie si cercetare, 8,4 % spre servicii sociale si 7.1 % spre arta si cultura. 33 % dintre acestia au spus ca s-au folosit de prevederea 2 % pentru ca altfel banii ar fi ajuns pe mana statului, iar 41 % ca nu i-a costat nimic.

In judetul Cluj, Fundatia Comunitara a strans suma de 5.500 de lei, Fundatia Romana pentru Copii Comunitate si Familie, 40 de mii de lei, Habitat pentru Umanitate, 20 de mii de lei, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, 12.300 de lei si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, 5.700 de lei.

 

Clujenii au redirectionat cei mai multi bani spre SMURD, dar inca institutia nu a anuntat care este suma primita prin programul 2 % din impozitul pe venit.

Comentarii Facebook