Doi clujeni care consuma droguri usoare ajung zilnic la Urgenta. Primaria nu reuseste sa inchida patru magazine de vise

 

Zilnic, doi clujeni care consuma droguri cumparate de la magazinele de vise ajung la Urgent. Medicii spun ca au kit -uri pentru stabilirea substantelor consumate. Primaria, insa, se chinuie de vineri sa inchida magazinele, fara succes.

"Doua persoane ajung la noi in fiecare zi dupa ce au consumat sare de baie halucinogena. Fenomenul a fost reluat in ultimele doua saptamani, de cand au fost redeschise magazinele de vise. Noi putem diagnostica intoxicatiile cu susbstante cunoscute: cocaina, heroina, dar nu prea putem diagnostica aceste plante etnobotanice. Nu sunt kit - urile pentru diagnosticarea acestor intoxicatii", a declarat medicul Dorin Muresan, coordonatorul UPU 1, la Realitatea TV.

In tot acest timp, primaria se chinuie de cateva zile sa inchida magazinele de vise care si-au reluat activitatea de la 1 aprilie. Vineri a fost o descindere in forta la patru astfel de magazine de vise care comercializeaza plante etnobotanice.

Vineri, 9 aprilie, magazinele au fost inchise dupa ce reprezentantii primariei Cluj-Napoca au spus ca nu au orar de functionare si nu au dreptul sa functioneze. Luni, la trei zile, magazinele si-au reluat activitatea fara nicio problema.

De aici, clujenii pot cumpara ingrasamant pentru Bonsai sau sare de baie halucinogena. Cele patru magazine apartin firmei SC Planto Calm SRL si functioneaza pe strazile Piezisa nr. 4, Eroilor nr. 12, Piata Unirii nr. 18 si complexul Minerva din Manastur.

Vineri, patronul firmei a fost sanctionat la finalul saptamanii trecute cu 1.500 de lei pentru fiecare dintre cele patru magazine.

Specialistii sustin ca sarea de baie este foarte periculoasa deoarece contine amfetamine, produce halucinatii si poate duce la moarte. Un astfel de pliculet cu sare de baie costa intre 30 si 50 de lei.

Comentarii Facebook