Doi angajati ai Tribunalului Cluj s-au inecat in raul Vaser in timp ce faceau rafting EXCLUSIV

Un grefier si un programator angajati ai tribunalului Cluj , in varsta de 32 si respectiv 34 de ani, au fost gasiti fara viata pe Valea Vaserului, judetul Maramures.

 

Cadavrele au fost gasite in albia raului, la doi kilometri unul de altul. Cei doi tineri care foloseau caiace gonflabile s-au prabusit intr-o cascada. Unul dintre ei a fost gasit in locul cascadei, corpul celui de-al doilea fiind dus de ape in aval, unde s-a agatat de niste trunchiuri de pe malul raului.

 

"Au fost gasiti la circa 20 de kilometri, sus pe raul Vaser. E vorba de doua persoane, dintr-un grup de patru, care s-a deplasat in cursul zilei cu mocanita pana la statia Faina. Doi tineri au urcat in doua caiace iar ceilalti doi au coborat cu trenul. Nu cunoastem inca imprejurarile in care s-a produs tragedia. Urmeaza sa facem investigatii. Dupa coborarea de pe munte se va face necropsia si vom stabili cauzele mortii"  a declarat prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, Gabriel Munteanu, citat de emaramures.ro

 

Alti trei clujeni au fost dati disparuti initial, insa s-a constatat ca ei au coborat traseul fara a mai face rafting, speriati de faptul ca prietenii lor nu au ajuns la destinatie.

 

Traseul de rafting pe raul Vaser are 14 - 24 de kilometri iar pornirea se face din zona “Faina”, urmand sa se parcurga albia pana in orasul Viseu. Se mentioneza ca dificultatea ar fi “1-3” iar durata pentru o tura normala e prevazuta la aproximativ trei ore.

In zona se fac astfel de iesiri in mod organizat, de catre firme de profil care au inclusiv instructori, iar participantilor li se impune purtarea unui echipament special si mai ales vestele de salvare.

 

Exista informatii conform carora grupul a fost avertizat sa nu faca rafting pe raul de munte in aceste zile, deoarece apele sunt involburate ca urmare a topirii zapezii iar riscul de producere a unui accident e foarte ridicat.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UDPATE

 

Una dintre victime este grefierul sef al Sectiei Penale de la Curtea de Apel Cluj, Horatiu Mihai Popovici.

Comentarii Facebook