Discuții aprinse de la anunțul unui clujean, care anunța control de rovinietă la Vivo: ”Tremurăm să nu plătim 40 de bani pe zi?”


Pe grupurile de șoferi apar uneori anunțuri prin care conducătorii auto sunt avertizați în timp real despre diverse controale din trafic, cum ar fi verificarea rovignietei. Trecând peste faptul că ar fi cam ilegal să stea pe telefon la volan, discuția s-a aprins pe marginea obligativității plății acestei rovigniete.

Floreștiul este practic în Cluj-Napoca și rovinieta nu prea își are rostul, cred unii șoferi.

Cu toate acestea, sunt unii cu spirit civic mai pronunțat care le-au dat replica. 

Mda… pentru 130 de lei pe AN, ar trebui să tremurăm, să ne oprim pe Calea Florești și să întrebăm prin stație dacă mai stau la pândă sau nu cei care fac control. Ar trebui să ne punem numerele de înmatriculare în buzunar până la Vivo… De fapt ar trebui să mergem cu bus-ul...pe bune??? Dacă un posesor de autoturism nu-și mai permite 40 de bani / zi pentru o rovinietă....ce să mai zici …”, a comentat un clujean.

Alții i-au spus că sunt enorm de multe taxe. ”De fapt cum se justifică toate aceste taxe, asigurări scumpe ca aurul. Taxe și iar taxe…”, ”Bani la buget, pentru pensii și salariile bugetarilor. Simplu, la mintea cocoșului”, i-a replicat un floreștean.

Un alt șofer crede că discuția este complexă: ”Bugetarii sunt si cei din sanatate si educație. Concediile medicale va place sa fie plătite, nu? Somajul, drumurile, etc, la fel. Pretenții avem, dar obligațiile fiscale nu știm cum sa le ocolim. Ori nu se plătesc, ori se plătesc la venit minim care nu corespunde cu realitatea, dar vrem ca statul sa suporte. Când o să înțelegem ca statul suntem noi? De acord ca se duc si mulți bani pe cheltuieli inutile, dar asta nu însemna ca nu ne mai asumăm obligațiile de cetățeni”.

Rovinieta reprezintă taxa de drum ce trebuie achitată de conducătorii de vehicule auto pentru a putea circula pe rețelele de drumuri naționale dinafara orașelor de reședință (adresa din buletin).

Comentarii Facebook