Directorul TIFF își urechează invitații: Nu mai cereți acreditări gratis, invitații la petreceri și cazări


Directorul Festivalului de film de la Cluj, Tudor Giurgiu, a ținut să le bată obrazul unora dintre invitați pentru că cer lucruri gratuite, cum ar fi invitații, acreditări sau cazări. 

Giurgiu i-a mustrat și pe cei care spun că participă la diverse evenimente, iar apoi pur și simplu nu se prezintă. 

Ghid de bună purtare de pe ultima sută a pregătirilor de TIFF:

- Nu ne mai scrieți mailuri să ne propuneți evenimente, concerte, asocieri, promovări. Nu are nimeni timp de asta. Avem mult de lucrat la ale noastre interne, nimeni nu mai are timp să se ocupe de proiectele altora. Scrieți-ne la anul din iarnă.

- Nu cereți acreditări gratis (pentru cei care sunt profesioniști in industrie). Da, da, de voi vorbesc, cei care câștigați super-decent, sau mai aveți și alte side-businessuri. Când mergeți la un festival „afară” vi se pare normal să plătiți între 100-350 Eu acreditarea, în care puteți vedea filme și ajunge la niște petreceri unde vă pun occidentalii să vă plătiți băutura. La TIFF însă sunați pe toată lumea să vă dea acreditare, că na, dă bine să fii motz în rând cu lumea, să primești bilete, acces la evenimente, mâncare și băutură moka. Check it here: https://tiff.ro/industrie/acreditari

- Nu vă mai mirați că după ce ați fost invitat în festival fără a avea un film în program, festivalul nu v-a dat o cameră gratis. Nu jucați mirarea ca și cum vi s-ar fi cuvenit. Facem asta, în limita puterilor, în primul rând pentru echipele filmelor. 

- Dacă ai confirmat prezența la TIFF, dă dovadă de bun simț și respect față de munca organizatorilor și anunță măcar cu 1 zi înainte dacă nu mai poți ajunge. An de an, avem câțiva invitați care fie vin când vor, fie nu mai vin deloc și nu se sinchisesc să anunțe. They take it for granted. 

- Dacă ești oaspete la TIFF, nu mă mai întreba când e evenimentul X, „oare cum să ajung în locul Y”? Nu are nimeni timp să răspundă la întrebări simple, al căror răspuns e fie pe site, fie în broșura AperiTIFF sau în programul personal al fiecăruia. 

- Dacă ești profesionist invitat la festival, du-te la pitchuri, prezentări, ateliere, prefă-te măcar că te interesează deși ai ochii mici de somn. Le facem pentru cei mulți care vor să învețe și vor să îi cunoască pe cei afirmați, cunoscuți, validați. De aia te invităm, să ai o contribuție profesională la festival, nu să vii în micro-vacanță la Cluj.

- Nu te vexa dacă, invitat fiind, festivalul nu îți oferă transport cu mașina oficială. Eu unul circul, pe cât pot, cu trotineta, e mai rapid și eficient. Am redus numărul de mașini, le folosim strict când e nevoie. Traficul în Cluj e tot mai complicat, sunt multe străzi în lucru, cred că te poți descurca fără problemă mergând pe jos, cu taxi, Bolt, orice.  

PS Am evitat subiectul "invitații la petreceri". Pur și simplu, mă prefac că nu există”.

Comentarii Facebook