Directorul Operei Romane din Cluj, Rares Trifan, acuzat ca ia 25.000 de lei pentru regizarea unui spectacol

Sindicatul Transilvania Art, al angajatilor de la Opera Romana din Cluj, sustine ca directorul Rares Trifan are un contract cu institutia, prin care ia 25.000 de lei pentru regizarea unui spectacol.

 

"Directorul Rares Trifan a incheiat un contract cu regizorul Rares Trifan pentru realizarea unui spectacol la O.N.R.C (Opera Nationala Romana din Cluj-n.red.) pentru suma de 25.000 lei in timp ce unii angajati castiga 700 de lei lunar. Atmosfera pe care o creeaza dl. dir. Rares Trifan este foarte tensionata, haosul domina institutia, iar lipsa de comunicare creeaza foarte multe disfunctionalitati in programul O.N.R.C", se arata intr-un comunicat al sindcatului.

 

"In continuare la O.N.R.C se realizeaza spectacole extrem de costisitoare (4 miliarde lei/spectacol, aprox. 100 mii euro) cu regizori si scenografi platiti cu sume exorbitante in timp ce angajatii acestei institutii au salariile diminuate. Pentru colaboratorii platiti cu sume foarte mari O.N.R.C incheie contracte cu o societate comerciala si nu direct cu acestia, pentru a masca aceste sume", mai spun reprezentantii angajatilor.

 

Sindicalistii sunt nemultumiti de faptul ca administratia tergiverseaza inceperea negocierilor pentru semnarea noului contract colectiv de munca si de faptul ca directorul refuza sa numeasca in functia de sef al orchestrei pe violonistul Gavris Florin, ales de orchestra pentru aceasta functie neremunerata. Sindicalistii il mai acuza pe Rares Trifan ca nu respecta o intelegere facuta in octombrie 2010, cand s-a stabilit ca sindicatul poate sa-si aleaga unul din cele trei posturi de director.

 

"Acestea sunt o parte din motivele pentru care S.T.A se considera indreptatit sa reia actiunile de protest impotriva dir. Rares Trifan cerand in continuare M.C.P.N demiterea acestuia pentru abuz in functie, management defectuos in detrimentul Operei, al angajatilor si al publicului",  se arata in incheierea comunicatului Sindicatului Transilvania Art.

 

Vezi si

Rares Trifan, directorul Operei din Cluj: Reluarea protestelor este o ambitie a liderului de sindicat, Dan Gadea

Comentarii Facebook