Directorul ABA Someș-Tisa, Ovidiu Vișan, acuzat că a sechestat o angajată / Replica lui Ovidiu Vișan


O directoare de la Administrația Bazinală Someș-Tisa îl acuză pe Ovidiu Vișan, șeful cel mare al instituției, că a sechestrat-o în sediu. 

Supunem atenției dumneavoastră o situație extrem de gravă cu care, în una dintre structurile funcționale aflate în subordinea dumneavoastră, respectiv Administrația Națională Apele Române-ANAR, Administrația bazinală de Apă (ABA) Someș Tisa, se află colegi de-ai noștri din sindicat. La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, raporturile dintre conducătorul acestei instituții, domnul Ovidiu Vișan și angajații din subordine nu sunt unele firești, normale, instituționale ci  unele în general bazate dinspre acesta pe arbitrar, lipsă acută de profesionalism, agresivitate și dorință de umilire a personalului angajat, ori de câte ori i se dă acestui conducător de instituție publică posibilitatea de a relaționa cu subalternii. O situație anormală este cea în care s-a aflat, la sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, colega noastră de sindicat, doamna Ana-Maria Cosma, la acea dată Director al Sistemului de Gospodărire a apelor (SGA) Cluj când, deși aceasta și-a exercitat atribuțiile normale de serviciu, pentru că acest lucru nu a convenit directorului ABA Someș Tisa, (care în mod evident nu dorea acest lucru, având interes direct ca acest lucru să nu se întâmple) aceasta a fost pusă într-o situație umilitoare public, obligată fiind să suporte un limbaj și comportament abuziv și ilegal din partea directorului Ovidiu Vișan, ba mai mult, aceasta fiind efectiv blocată/sechestrată în sediul instituției din dispoziția și sub directa pază a directorului Ovidiu Vișan și pusă să dea declarații sub directă și nemijlocită presiune. Toate acestea pentru că angajata ABA Someș Tisa a “îndrăznit“ să își exercite atribuțiile de serviciu, nimic mai mult. Detaliile le puteți obține direct de la colega noastră implicată. Ca urmare a acestui incident, unul dintr-o serie mai lungă de astfel de incidente la care colegii ai noștri de sindicat au fost parte în această instituție publică în disperare de cauză și pentru a se apăra de astfel de abuzuri colega noastră a depus plângere la poliție pentru mai multe infracțiuni, inclusiv privare de libertate, amenințare și abuz în serviciu”, precizează președintele Sindicatului Mureșul din Apele Române, Cornel Brișcaru, conform Infocluj,eu.

Au fost minim cinci persoane martore la discuție. Doamna este implicată într-o chestiune cu iz penal, să zic așa. A trimis unele dovezi unora, care au folosit respectivele dovezi pentru a face o adresă de email falsă, în încercarea de a mă discredita. Domnul Brișcariu, care a trimis comunicatul, este șeful de sindicat a lui Valentina Avram. Toată chestia este orchestrată de la Cluj de reprezentantul Sindicatului Mureș, prin domnul Brișcariu. Doamna director îmi era atunci subalternă și am discutat cu alți oameni de față”, a spus Ovidiu Vișan.  

Acesta a spus că este vorba despre o însușire de identitate, dar nu a făcut plângere penală.

Comentarii Facebook