DEZASTRU în Iara! Drumurile s-au transformat în râuri din cauza furtunii - VIDEO


Furtuna care a avut loc joi după-masă în Ocolișel, comuna Iara, a lăsat dezastru în urma sa. În timpul furtunii, drumurile s-au transformat în râuri, astfel că acum sunt total distruse.

Aproximativ 50 de gospodării din sat au rămas fără curent electric și nici magazinul alimentar nu funcționează.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard a declarat că, cel mai probabil, drumul va fi reparat astăzi:

Am vorbit aseară cu domnul general Moldovan de la ISU, azi se face evaluarea pagubelor. Se va repara drumul astăzi din câte am înțeles, cu implicarea comitetului local pentru situații de urgență, Electrica va remedia problema, de asemenea”, a spus acesta.

O mașină a fost luată de viitură la Iara

Ca urmare a fenomenelor meteo și hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenția echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, și a unei persoane aflate în locuința proprie.

Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolișel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism. Apele și aluviunile începuseră să se retragă, iar persoane a reușit să se auto-evacueze din autoturism, înainte se sosirea pompierilor și i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol.

Echipajul s-a deplasat către locația indicată de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracțiune integrală și o barcă de salvare.

74f05066ef2a9547b98bb9086f577b83.jpeg

4829598760a4888fe319f30f694caf7c.jpeg

Comentarii Facebook