Deputatul de Cluj, ADRIAN GURZĂU, nu poate fi reținut de DNA, dar poate fi arestat. Ce MĂRTURISIRE a făcut

 

Update 2: Deputatul Adrian Gurzău contestă votul, acuzând vicii de procedură.

 

Mircea Dolha, membru al Comisiei de numărare a voturilor, a spus că au fost prezenți în plen 238 de deputați și toți și-au exprimat votul. Dintre aceștia, 124 au votat pentru încuviințarea arestării preventive și 114 împotrivă.

 

UPDATE 2

 

Conform unor analiști politici, votul deputaților este foarte simplu de explicat, chiar dacă în prima fază este confuz. Deputatul Adrian Gurzău nu poate fi reținut peste 24 de ore pentru că, dacă judecătorii nu vor aproba apoi arestarea, i-ar fi ”terfelită” imaginea. El va putea fi arestat direct, dacă judecătorii acceptă propunerea procurorilor DNA. ”Astfel, deputatul nu va mai fi luat pe sus de procurori și făcut un show din această reținere la toate televiziunile. Deputații se protejează, își apără imaginea”, a explicat un expert.

 

-----------------

UPDATE 1

 

Deputatul PMP Adrian Gurzău poate fi arestat, a decis marţi Camera Deputaţilor prin vot secret. În prealabil, cererea ce reținere a fost respinsă.

 

Din totalul de 355 de deputaţi, 278 au fost prezenţi, înregistrându-se 266 de voturi valabil exprimate, scrie Mediafax.

 

---------------

UPDATE. Deputații au demarat votul pe cererea privind încuviințarea arestării preventive a lui Adrian Gurzău.

 

---------------- 

Deputatul de CLuj, Adrian Gurzău, a fost salvat de colegii săi din Camera Deputaților. Acesta, acuzat că a primit 270.000 de euro de la Carpatica Asig.,nu va putea fi reținut de DNA.

 

El a uimit pe toată lumea spunând că până acum a votat împotriva tuturor cererilor de arestare sau reținere venite din partea DNA.

 

Am trei copii minori acasă, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public”, a spus Adrian Gurzău, în Camera Deputaților, înainte de vot. 

 

Vă solicit acest vot pentru că dosarul meu este în momentul de faţă în faza în care s-au audiat martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea. Pot să spun că ceilalţi inculpaţi din dosar sunt eliberaţi de ÎCCJ, iar în momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om în această ţară”, a mai spus Gurzău.

 

Culmea, el a mărturisit că nu a votat nicio cerere de reţinere sau de arestare a vreunui coleg. ”Întotdeauna, în calitatea mea de parlamentar, am fost pentru susţinerea justiţiei, am apărat întotdeauna lupta pentru a fi o justiţie puternică, am votat întotdeauna pentru tot ceea ce înseamnă partea de a se începe urmărirea penală, dar niciodată nu am votat pentru reţinere şi arestare. Vă solicit un vot pentru a-mi da posibilitatea să mă apăr în stare de libertate”, a încheiat deputatul PMP.

 

Cererea DNA nu a trecut de Camera Deputaţilor, din cele 266 de voturi valabil exprimate, 136 fiind pentru reținere și 130 contra. Adrian Gurzău a fost salvat de votul a 3 deputați. 

Comentarii Facebook